Zaterdag 21 april 2018 is het Internationaal Harpfestival Seduced By Harps aan haar 14de editie toe. Met dit initiatief verkent Cultuurcentrum De Adelberg Lommel opnieuw alle regionen van de  harp. In drie verschillende locaties, gaande van het intieme Hei’s Kapelleke tot de grote Adelbergschouwburg worden concerten georganiseerd. Wereldsterren als Sarah Louis Ridy en Sylvain Blassel dragen de affiche maar evenzeer krijgen de meest talentrijke Belgische jongeren een podiumkans. Onder de jonge talenten ditmaal twee Limburgse jongeren: Bradley Swinnen uit Heusden-Zolder en studerend in het Stedelijk Conservatorium Hasselt en Evelien Vaneysendeyk uit Tessenderlo en studerend in de Academie van Beringen. Zij krijgen alvast de eer om het avondconcert te openen waardoor het publiek kan kennismaken met de generatie harpspelers van de toekomst.
Het festival wil het publiek een breed spectrum harpmuziek aanbieden. Zo speelt op deze editie barokharpiste Sarah Louis Ridy (UK) die de wereld van Shakespeare muzikaal verkent, de Italiaanse Assia Cunego neemt het publiek mee naar de fantastische en bezwerende Canto Ostinato van Simeon ten Holt, De Duitse Nadia Birkenstock laat zich vergezellen door een percussionist waardoor er een breed spectrum aan akoestische landschappen gecreëerd wordt. Afsluiter en top of the bill is de Franse meesterharpist Sylvain Blassel die een adaptatie van Bachs Goldberg Variaties brengt. Dit moet een ongekende atmosferische schoonheid teweeg brengen. Sylvain Blassel is één van de drijvende krachten achter Frankrijks belangrijkste muziekopleiding aan het Nationaal Conservatorium van Lyon waar hij al héél wat talentrijke harpisten doorheen hun opleiding loodste. Zelf concerteert hij wereldwijd en is bij uitstek innovatief en creatief in zijn cd-werk en liveconcerten. Na namen als Catrin Finch, Xavier Demaistre, Andrew-Lawrence King, Arianna Savall, Anneleen Lenaerts, Remy Van Kesteren, Edmar Casteneda,… is hij een waardige headliner op Seduced By Harps 2018.

Harpmuziek is naast artistiek hoogstaand, ook sferisch bij uitstek. De verschillende klankkleuren van de barokke triple harp, de Keltische harp of de imposante pedaal – of concert harp staan garant voor een muzikaal avontuur dat zich zowel leent voor de doorwinterde kenner als de leek.

Luisteraars kunnen kiezen om één of meerdere concerten bij te wonen. Een trip langs de drie locaties (Hei’s kapelleke, Raadhuis, Cultuurcentrum De Adelberg) geeft de bezoeker de kans om telkens een concert in een andere sfeer en omgeving mee te maken.  Door de jaren heen groeide het festival van kleinschalig naar een heuse happening. Wie er eens bij was,… slaat geen enkele editie meer over.

Seduced By Harps XIV op zaterdag 21 april 2018 start om 14u30. Het hoofdprogramma met Sylvain Blassel eindigt omstreeks 22u00. Alle info en ticketinformatie vind u terug op www.ccdeadelberg.be.

Tickets kosten tussen € 12 en € 20.