2017.169330 t/m 2017.169365

De stad gaat de komende maanden op zoek naar 3 nieuwe ondernemers die elk een creatieve conceptstore zullen uitbaten. “Een unieke actie, onder de noemer van PUUR, want de inwoners en bezoekers van Lommel kiezen zelf welk type winkel ze nog missen en dus wensen in het hart van de stad,” zegt schepen van centrummanagement Geert Jansen.
Inwoners kiezen zelf de toekomstige winkel in Lommel
Begin juli krijgen drie etalages in de Kerkstraat 28C, Dorp 20 en Mudakkers 11 een etalagesticker met daarop 10 suggesties van bijzondere conceptstores. Van een voedingsspeciaalzaak waar je je eigen bier kan brouwen of een lekker stukje makreel kan kopen? Of een plek waar je jouw fiets kan laten repareren en tijdens het wachten kan genieten van een hoogstaande koffie?
En dit is maar een greep uit de vele conceptstores die geschikt zouden zijn voor de bruisende binnenstad. De inwoner of bezoeker kan via een SMS-actie kiezen voor de winkel van zijn voorkeur.
Verloop wedstrijd
“Inwoners en bezoekers krijgen 1 maand de tijd om hun voorkeur door te geven,” legt burgemeester Peter Vanvelthoven uit. “Wanneer de top 3 bekend is, zal de zoektocht naar 3 enthousiaste en geschikte ondernemers starten en dit vanaf 1 september. De kandidaat-ondernemer moet beschikken over ondernemingszin, overtuigingskracht en creatieve ideeën. De opening van de nieuwe conceptstores staat gepland voor begin 2019.”
Een indrukwekkend starterspakket
De 3 geselecteerde ondernemers ontvangen een indrukwekkend starterspakket namelijk één jaar gratis huur, gratis publiciteit bij opening en startersbegeleiding van UNIZO. “De stad voorziet een extra stimulans in de vorm van een subsidie van 8.000 euro voor uitbaters die een nieuwe handelszaak willen starten in een handelspand in het kernwinkelgebied,” besluit schepen Jansen.