Lommel nam onmiddellijk het roer in handen en bouwde een voorsprong uit van 9 punten in het eerste quarter vooral langs Bram Schelkens en Wietse Jacobs (elk 8 punten met elk 2 bommen). Er werd door beide ploegen stevig verdedigd en de voorsprong van Lommel bleef op 9 punten verschil aan de rust (28-37).
In de 2de helft kwam een ander Willebroek uit de kleedkamer en zij klommen in de 25ste minuut zowaar op voorsprong (41-40) na een 13-3 score. Dan bouwde Lommel opnieuw met 3 bommen van Jacobs een veilige voorsprong uit van 9 punten in de 33ste minuut (50-59) om deze niet meer uit handen te geven en Lommel nam na vele jaren nog eens de punten uit Willebroek mee naar huis. Door deze overwinning én de nederlaag van Hasselt komt Lommel samen met Tongeren alleen aan de leiding in het klassement van Top Divisie 2B met 6 op 7.

Quarters :      14-23 / 14-14 (28-37) / 18-14 (46-51) / 19-21 (65-72)
Lommel :       Schelkens J., Hendrix 11, Jacobs 23, Monten, Schelkens B. 18,                                      Cornelissen 0, De Keuster 2, Michiels 0, Gijbels 6, Vermeulen 7,                                        Wesenbeek 2, Moonen 3.