Samenwerking Lommel Rockt vzw en café Bar-a-Bas schept podiumkansen

Café Bar-a-Bas en de VZW Lommel Rockt presenteren met veel genoegen een interessant live-programma voor de komende winter. De focus ligt op lokaal, talentvol en muzikaal genot.

Samenwerking loont. Dat bewijzen de VZW Lommel Rockt en Café Barabas (zie kadertje) met de presentatie van een ambitieuze maar vooral genietbare lijst optredens de komende winter. Tal van muzikanten uit Lommel en de regio krijgen een podiumkans in het gezellige café Bar-a-bas. “En de lijst is zelfs nog niet af, ook voor januari en februari contacteerden we al bands” zegt café-uitbater Bas Wouters “Er komen zeker nog enkele namen bij, waaronder enkele zondagnamiddag-optredens. Dan ligt de nadruk wel meer op rustigere aanstekelijke muziek. Lazy sunday als het ware”.

De voorzitter en ondervoorzitter van de VZW Lommel Rockt Kris Verduyckt en Liesbet Vanwelsenaers zijn alvast enthousiast. “Door de samenwerking kunnen we immers de draad opnieuw opnemen van voorheen en in Lommel live-muziek door jonge bands laten brengen.” zegt Kris. “En dus daarom spreken we graag onze verenigingskas aan om dit mee mogelijk te maken.” besluit Liesbet Vanwelsenaers enthousiast.

Het (voorlopige) programma (tot eind dit jaar):

21 oktober: Red Stags – 4 koppige Balense indieband

4 november: Low Land Home – Het soloproject van Jo Geboers (ex-Astronaute, Bearskin). De optelsom van piano, warme donkere zang en dromerige melodieën.

20 november: De Sjiklets – Moeten we ze nog voorstellen? De liedjes die ‘ons moeder zong’ zorgen voor nostalgie en af en toe ook melacholische romantiek

9 december: Forest Mountain – driekoppige instrumentale postrockband met stevige melodiën
& Horses Blew Fire – postrockers met gloednieuwe EP op zak

Wie is wie?

De VZW Lommel Rockt organiseerde in het verleden gedurende 10 jaar een gratis pop- en rockfestival in het centrum van Lommel: ‘Lommel Rockt’. Ook nadien werden nog heel wat activiteiten georganiseerd waarbij live muziek centraal stond, denk aan het indoorfestival Lovin’ Lommel.

Café Bar-a-Bas is een gezellig praatcafé in het centrum van Lommel met heel wat aandacht voor muziek en speciale bieren en organiseert al vanaf de start optredens waarbij de bands hun signatuur letterlijk achterlaten op de muren van het café.

Meer info?
Bas Wouters – GSM: 0474/03.20.01
Kris Verduyckt – GSM: 0496/96.23.79