Zondag 17 september2023 van 10 tot 17 uur

Afgelopen zondag werd de Lommelse glasmarkt jammer genoeg afgelast omwille van het slechte weer. De nieuwe datum is geprikt op zondag 17 september, tezamen met fietsfestival Velofest, de herfstkoopjes en de Teutenmarkt. “We hebben tot de dag voordien nog goede moed gehad. Maar het barslechte weer ‘s ochtends, net voor de markt, heeft de knoop doen doorhakken. Door de immense regenval en de sterke wind konden we niet anders.” zegt schepen van Toerisme en GlazenHuis Karel Wieers. “We willen ons excuseren richting de vele enthousiaste glasliefhebbers die we moesten teleurstellen. We hopen het ruimschoots goed te maken op de nieuwe datum!”

Nieuwe locatie door werken rondom Sint-Pietersbandenkerk 

Na 8 edities op het Kerkplein van de Sint-Pietersbandenkerk te hebben vertoefd, verhuist de markt nu naar het midden van het centrum. Tussen het Dorpsplein en De Vryheyt zullen de glaskraampjes uitgestald staan. ldeaal om iets te eten of drinken bij omliggende cafes of restaurants.

Workshops bij de mobiele glasblazer

Een mobiele glasblazerij geeft demonstraties glasblazen en biedt mini workshops voor groot en klein aan. “Vorigjaar was dit interactief glasspektakel er voor het eerst. Dit trok zoveel bekijks, dat we deze editie opnieuw ervoor kozen om de mobiele glasoven een plaats te geven op de Glasmarkt.” zegt medeorganisator en glaskunstenaar Gerda Schroeten.

Bezoek GlazenHuis met glasatelier en tentoonstellingen

Nog meer glas vind je bij glasmuseum GlazenHuis, vlak Iangs de Glasmarkt. Hier kan je gratis de kunstgalerij bezichtigen met exclusieve kunstwerken van internationale artiesten, allemaal gemaakt in het glasatelier van GlazenHuis. De lopende tentoonstelling kan betalend bezocht worden. Vanuit het museum kan je binnenkijken in het ambachtelijk glasatelier en de iconische glazen toren beklimmen voor een uitzicht over het stadscentrum.

Gemakkelijk parkeren

 Je kan je fiets parkeren in het centrum of bij CC De Adelberg. Met de auto kan je terecht op de gratis zandparking Mudakkers en centrumparking Klachtloopstraat. Meer informatie op visitlommel.be/agenda/glasmarkt/