Speeltuin Dolfijn in Lommel blijft uitbreiden. Na de succesvolle toevoeging van nieuwe speeltuigen in juli vorig jaar, verwelkomt de speeltuin opnieuw een reeks toestellen. Dankzij een investering van 145.000 euro kunnen kinderen nu genieten van nog meer speelmogelijkheden in een vernieuwde omgeving.
De schepen van sport in Lommel licht toe: “Vorige zomer werden er al verschillende nieuwe speeltuigen geïnstalleerd, wat de speeltuin direct populairder maakte onder de lokale kinderen. Deze zomer breidt de speeltuin opnieuw uit met de koninginnenschommel, hoge evenwichtskabel, slingerkruis, en dierenmemory. De speeltoestellen bieden zo nog meer variatie en plezier voor kinderen.”
Een van de meest opvallende toevoegingen is de rolstoeltrampoline, die ervoor zorgt dat kinderen met fysieke beperkingen mee kunnen doen. Ook de wiebelkuipen, lachspiegels en klankhuppelplaten dragen bij aan de variëteit en het plezier.
“Onze speeltuin is een plek waar kinderen zich vrij kunnen uitleven en op een speelse manier leren,” vult de burgemeester van Lommel aan. “We willen dat élk kind hier een geweldige tijd heeft, ongeacht hun mogelijkheden. Met deze extra toestellen zetten we een volgende stap in het creëren van een inclusieve en uitdagende speelomgeving voor al onze kinderen.”