Maandag 23 september starten de werken aan parking Soeverein. Hierdoor is er tijdelijk verkeershinder in de omgeving. Alle accommodaties blijven, zolang de werken duren, zowel met de auto, de fiets als te voet bereikbaar. Begin november worden de werken afgerond, tot dan gelden er verkeersmaatregelen.

Beperkte doorgang kruispunt Sportveldenstraat en Speelpleinstraat
Er is een doorgangsverbond ter hoogte van het kruispunt tussen de Sportveldenstraat en de Speelpleinstraat.
Verkeer komende van de Speelpleinstraat kan links naar de lokalen van de  jeugdbewegingen of kan rechtdoor richting de Sahara en Helix scholen. Het is niet mogelijk om de Sportveldenstraat in- of uit te rijden vanuit de Speelpleinstraat.

Eenrichtingsverkeer tussen parking Sahara en Sportveldenstraat
Er geldt nog steeds eenrichtingsverkeer in de Speelpleinstraat vanaf het kruispunt met de Sportveldenstraat tot aan parking Sahara. Dit om een verkeersveilige omgeving te creëren voor de Helix scholen in de straat.

Tweerichtingsverkeer van kruispunt Speelpleinstraat – Wijerken tot aan Sportveldenstraat
Om de lokalen van de jeugdverenigingen bereikbaar te houden is er tijdelijk  tweerichtingsverkeer toegestaan in een beperkt stuk van de Speelpleinstraat. Het tweerichtingsverkeer geldt vanaf het kruispunt Wijerken tot aan de Sportveldenstraat.

Bereikbaarheid naburige accommodaties
Alle accommodaties in de buurt blijven bereikbaar via alternatieve routes:
➢ De Soeverein: via Gestelsedijk > Sportveldenstraat > parking voor sportcomplex oprijden > tijdelijk aangelegde weg langs de achterkant van het sportcomplex.
➢ De Sahara: via Gestelsedijk > Speelpleinstraat met tweerichtingsverkeer tot aan de inrit van de parking.
➢ Optisport Zwembad en speeltuin: via Gestelsedijk > Sportveldenstraat.
➢ Helix scholen: bereikbaar via Wijerken > Speelpleinstraat (eenrichtingsverkeer vanaf het kruispunt met de Sportveldenstraat).
➢ Lokalen van de jeugdverenigingen: bereikbaar via Wijerken > Speelpleinstraat > Sportveldenstraat.

Aanpassingen parking Soeverein
De parking en inkomzone van De Soeverein worden opgefrist. De inkom werd groener, er werden zitmuren geplaatst en 200 fietsparkeerplaatsen aangelegd. Ook de huidige wadi, een opslag- en infiltratievoorziening om regenwater te bergen, zuiveren en infiltreren in de grond, kreeg een aangepaste vorm.

In deze laatste fase krijgt de parking een nieuwe structuur en komt er meer groen.

De huidige inritten in de Speelpleinstraat verdwijnen. Via de Sportveldenstraat wordt een nieuwe toegang voorzien. Zo blijft autoverkeer uit de Speelpleinstraat voor de verkeersveilige schoolomgeving. Met oog op de toekomstige fietsboulevard zorgt dit ook voor een veilige route voor fietsers tussen De Soeverein en het stadscentrum.

DELEN
Vorig artikelCompany Festival WORKR 2024