Vrijdag 11 oktober speelt de Lommelse acteur Roel Swanenberg in CC De Adelberg de première van zijn gloednieuwe theatervoorstelling Shall I…?, gebaseerd op Sonnet 18 van William Shakespeare.
In Shall I…? gaat Roel Swanenberg de confrontatie aan met Shakespeare. Hoe klinken de sonnetten als je ze op muziek zet en kan je erop dansen? Met microfoon, homevideo, piano, twee Spaanse jurken van zijn vader, stevige beats en de hulp van het publiek probeert hij de schoonheid van de poëzie te vatten.
In 1609 worden de sonnetten van William Shakespeare voor het eerst gepubliceerd. Hij drijft de spot met liefde en schoonheid, speelt met genderrollen, spreekt openlijk over seks en schrijft over de menselijke slechtheid die niets met liefde te maken heeft. Hij probeert ons wakker te schudden en bewust te maken van hoe we denken en handelen. Als poging om onze vooroordelen aan de kant te schuiven. Tot vandaag worden zijn sonnetten gezien als de mooiste in zijn genre.
Roel Swanenberg is performer, acteur, regisseur en docent aan de LUCA School of Arts in Genk. In 2008 ontving hij de Lommelse Kunstaanmoedigingsprijs met zijn voorstelling Alleen op de wereld. Naast creaties voor zijn eigen gezelschap, kinderenvandevilla, werkte hij reeds samen met tal van gezelschappen, waaronder Het nieuwstedelijk, De Queeste, Het Zuidelijk Toneel en het Toneelhuis. Na Animal Farm en Leeghoofd staat hij ook dit keer alleen op scène.

kinderenvandevilla / Roel Swanenberg
Shall I…?
Vrijdag 11.10.2024 – 20.15 uur
CC De Adelberg

Tickets en info: 011 399 699
reservaties@ccdeadelberg.be
www.ccdeadelberg.be