De UPS Foundation, de liefdadigheidstak van UPS (NYSE:UPS), heeft een schenking van $ 11.000 gedaan aan Special Olympics Belgium.
Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979 en telt vandaag 12.500 atleten. Special Olympics Belgium organiseren jaarlijks de Nationale Spelen, en dit afwisselend in Wallonië en Vlaanderen, en om de 5 jaar in Brussel.
Tijdens de 35ste editie van de Nationale Spelen, die van 24 tot 27 mei plaatsvinden in Lommel, verleent UPS financiële en logistieke steun.
Zo is UPS onder meer verantwoordelijk voor het transport van materiaal en het afleveren van lunchboxen aan de atleten en de 1.600 vrijwilligers, waaronder ook heel wat UPS werknemers, die zich dagelijks inzetten om de Spelen vlekkeloos te laten verlopen.
Evenals ontbijtpakketten voorzien voor de atleten en vrijwilligers die in het speciaal voor hen ingericht bungalowpark, Sunparks Kempense Meren in Mol, verblijven.
Ook de randanimatie met onder andere springkastelen voor de allerkleinsten, op het hoofdterrein van de Spelen verzorgt UPS
“UPS maakt elke dag deel uit van de samenleving, zowel door pakjes af te leveren als door de lokale gemeenschappen te helpen,” zegt Karl Haberkorn, managing director, UPS Belgium and Luxembourg. “Ook dit jaar zetten tal van medewerkers zich tijdens de 35ste editie van de Nationale Spelen in als vrijwilliger, samen met basketballer Vinnie Ruts, sinds de Spelen van 2016 onze atleet ambassadeur.”