Gistel Oostende B – Croonen Lommel : 81-85

Quarters : 29-19 / 19-26 (48-45) / 25-12 (73-57) / 8-28 (81-85)

Scores  Lommel : Enrico Montanari 1, Martijn Hendrix 11, Wietse Jacobs 15, Bart Maesen 20, Dario Clemente 2, Toon Ceyssens 6, Bram Schelkens 4, Mathijs Gijbels 0, Toon Wesenbeek 17, Jason Vanderheyden 0, Matts De Keuster 0.

Lommel was de volledige eerste helft op achtervolgen aangewezen : 29-19 (10de min) en 48-45 (20ste min). Gelukkig had Bart Maesen een begenadigde dag met een score van 20 punten in de eerste helft waardoor Lommel in het voetspoor van Gistel bleef. Maar na de rust pakte Gistel opnieuw de touwtjes in handen en eindigde het 3de quarter met 16 punten verschil (73-57). Het leek een onmogelijke opdracht om deze achterstand nog goed te maken maar dan ontbond Wietse Jacobs zijn duivels en scoorde 4 driepunters op rij en bij een 79-79 stand in de 38ste minuut kwam Lommel voor het eerst op voorsprong dankzij een bom van Hendrix (79-82). Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Toon Wesenbeek speelde eveneens een zeer verdienstelijke partij met 17 punten en 14 rebounds.

Door deze belangrijke overwinning sluit Lommel opnieuw aan in de buik van het klassement