Uniek tweedaags Internationaal Levende Beeldenfestival met muziek en mobiele acts
12de editie
GRATIS toegang!

Het festival vindt plaats in het stadscentrum van Lommel op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni.
U kunt de acts aan het werk zien tussen 14u00 en 17u00.

AANGENAME WANDELROUTE
Voor de veiligheid en het comfort van alle bezoekers is een vaste wandelroute voorzien in één richting langsheen alle acts. Onderweg kom je tal van verrassingen tegen. Volg het aangeduide festivalparcours, dat je via de verschillende invalswegen bereikt.

SLOTHAPPENING
Van 17.15 tot 17.45 uur is een prachtige slothappening voorzien in het Prinses Astridpark, gelegen achter CC De Adelberg.
Geniet van een dansante performance en zie alle artiesten samen verzameld!

PROGRAMMAFLYER
Een handige programmaflyer met overzicht van alle acts is gratis mee te nemen aan de verschillende invalswegen van het festivalparcours, op de evenementenparking, bij CC De Adelberg en Toerisme Lommel. Het programmaoverzicht is eveneens een week voor het festival te raadplegen op de website.

BELEVING
Veel artiesten nodigen uit om even stil te staan bij hun act. Op deze manier geniet je van een optimale beleving van hun performance. Geef kinderen en rolstoelgebruikers steeds de mogelijkheid om dichter bij de beelden te komen. Afgelopen editie kregen we bezoek van de VRT Nieuwsdienst, bekijk hier de reportage: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/17/welkom-in-de-wondere-wereld-van-de-levende-standbeelden/

HORECA & HANDELAARS
Het is gezellig vertoeven bij de vele horecazaken en hun terrassen in het centrum van Lommel. Sommige horecazaken verwennen je zelfs met een beeldig menu. Verschillende winkels zijn tevens op zondag geopend.

PARKING & SHUTTLE
Tussen 13.00 en 19.30 uur rijden shuttlebussen van de evenementenparking naar het festivalparcours. De parking is voorzien aan het Kristalpark. Volg de bewegwijzering aan de N71. De shuttle zet je af aan een halte, meteen aan het festivalparcours.
TREIN & SHUTTLE

Op beide festivaldagen rijdt het toeristische treintje tussen Station Lommel en het festival. Vertrekuren station: 12.20 – 13.20 – 14.20 uur. Vertrekuren halte: 17.00 – 18.00 – 19.00 uur. Max. capaciteit per rit: 45 personen.

FIETSEN
Fietsen zijn niet toegelaten op het festivalparcours. Dit is erg onpraktisch, zowel voor jezelf als de medebezoekers. Er zijn 3 ruime fietsenparkings voorzien aan het festivalparcours.

TOEGANKELIJKHEID
De organisatie van Beeldig Lommel garandeert de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking. Parking Mudakkers, vlak aan het festivalparcours, is uitsluitend gereserveerd voor mensen met een beperking. Check ook de website voor meer informatie over de begeleide festivalrondgang voor mensen met een beperking (zaterdag) en over de rondleidingen met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden
(beide festivaldagen)!

MEER WETEN?
Je kan met al je vragen terecht op het festivalsecretariaat, gelegen in CC De Adelberg.
Adelbergpark 1
3920 LOMMEL

www.beeldiglommel.be
[email protected]
T (+32) (0) 11 39 96 99

Beeldig Lommel is een organisatie van Stad Lommel, vertegenwoordigd door Cultuurcentrum De Adelberg, Toerisme Lommel en de Evenementendienst.