Met ‘Bosland in Beeld’ lanceert Bosland de tweede editie van haar fotowedstrijd die inzoomt op alle aspecten van het grootste avonturenbos van Vlaanderen.

Maar liefst 3 maanden lang kunnen deelnemers foto’s maken en via Instagram met de hashtag #boslandinbeeld2021 delen. Beelden die de preselectie halen maken kans op een publieks- en juryprijs. Winnaars kunnen bij één van de Gastheren terecht voor een overnachting, om een lokaal producten te proeven, te overnachten of pakweg een leuke gezinsactiviteit te organiseren.

Nieuw dit jaar is dat Bosland – omdat het dit jaar 15 jaar wordt – een aparte prijs uitreikt voor de meest ‘feestelijke’ foto.
Het grootste avonturenbos van Vlaanderen is rijk aan landschappen en herbergt een geweldige schat aan fauna en flora. Heel wat wandelaars, fietsers, ruiters en mountainbikers genieten het hele jaar lang van het top natuurgebied. En ook de allerkleinsten komen aan hun trekken met belevingsvolle speelplekjes, schatzoektochten, geocaches, …
Bosland speelt daarop in door zowel Boslanders als gasten aan te zetten om al dat moois te fotograferen en via Instagram te delen met #boslandinbeeld2021. Sfeerbeelden van topnatuur, fauna en flora, gastronomie, architectuur, cultureel erfgoed, surrealisme op z’n Boslands… alles is welkom!
Wedstrijdverloop
Tijdens de social media fase kunnen geïnteresseerden van 1 juni tot en met 31 augustus 2021 één of meerdere foto’s op Instagram plaatsen met de hashtag #boslandinbeeld2021. Tijdens de preselectie in de eerste week van september, selecteert de organisatie daar de 75 beste beelden uit. De makers van deze beelden worden uitgenodigd om hun foto officieel in te zenden in de periode 8 – 14 september.
Uit alle inzendingen wordt tenslotte een publieks- en juryprijs Top-3 gekozen. Voor de publieksprijs kan er van 15 tot 22 september door het grote publiek gestemd worden via Facebook, daarna worden de 3 winnaars bekend gemaakt. Een professionele jury selecteert in dezelfde periode de juryprijs Top-3. De beoordeling zal steeds gebeuren op basis van originaliteit, kwaliteit en de link met het thema Bosland. Tegelijkertijd selecteert Bosland de meest feestelijke foto uit alle inzendingen.
Expositie en bekendmaking tijdens Bosland Trail
Bosland exposeert alle inzendingen op 24 en 25 september tijdens Bosland Trail: een internationale wandel- en loopwedstrijd die deelnemers op een unieke manier Bosland doet beleven. Daar worden ook de winnaars van de Juryprijs bekend gemaakt.
Tenslotte krijgen alle fotografen extra exposure en naamsbekendheid omdat Bosland de beelden in de toekomst in zal zetten in haar communicatie- en marketingstrategie: een win-win voor alle deelnemers.
Bosland
Bosland is het grootste kindvriendelijke bos van Vlaanderen. Deze gigantische natuurkern van 5137 ha in Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt en bestaat vooral uit bossen, heide, graslanden en beekvalleien. Bosland behoudt en ontwikkelt haar mooie en kwalitatieve natuur, maar stelt deze ook zo veel mogelijk open voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen. Kom ook overdadig genieten van deze verrassende natuur!
Bosland is een samenwerking tussen de 4 Boslandgemeenten, Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, Toerisme Limburg en Regionaal Landschap Lage Kempen