Lommel trekt een scheve situatie recht in het derde quarter en wint voor het eerst in Mailleux-Comblain.
Comblain kroop in een stugge verdediging waardoor Lommel niet uit de greep van de Luikenaars geraakte. Enkel Moonen kon in het 1ste kwart aanvallend doorbreken en scoorde 9 punten bij de start maar desondanks en mede door het feit dat Hendrix en Jacobs amper tot scoren kwamen ging Lommel rusten met 9 punten achterstand.

Gelukkig had Hendrix zijn batterijen opgeladen tijdens de rust en hij dichtte het gat in zijn eentje met 5 bommen in het 3de stuk tot grote ergernis van de Waalse Coach (51-55 na 30 min.).
Nadien werd het nog zeer spannend met wisselende kansen : 59-60 (38ste min), 64-65 (39ste min) en op 37 sec. van het einde de bevrijdende 7de bom van Hendrix (64-68).
Moonen scoorde een double-double (16 punten en 11 rebounds).
Hendrix scoorde in de 2de helft meer punten (25) dan het volledige team van Comblain (24).