Deze cursus is niet alleen bedoeld voor mensen die voor het eerst de pollepel ter hand nemen, maar ook voor iedereen die zijn basisvaardigheden in koken wil uitbreiden.
Bereidingstechnieken zijn dikwijls heel wat minder ingewikkeld dan wordt gedacht en zijn meermaals universeel: eens je een techniek onder de knie hebt, kun je hem in diverse gerechten toepassen. ‘t Is gewoon een kwestie van durven. In elke les staat een gamma van voedingsproducten centraal. Met deze producten als uitgangspunt informeert de lesgever de cursisten over de principes van een gezonde voeding, gebaseerd op de voedingsdriehoek.
Daarnaast zitten in de lessen tal van kook- en bereidingstechnieken verweven. Ook aan garneren en afwerken van gerechten besteedt de lesgeefster aandacht. In elke les wordt een menu uitgewerkt.
De cursus gaat door op 18 oktober van 19.30 tot 22.30u
In Parochiezaal ‘Klosterhof’ OUDE DIESTERSEBAAN 1, LOMMEL
Lesgeefster: Annelies Huybrechts
Een organisatie van Femma Kattenbos