Dans- en muziekvoorstelling en opening klaprozententoonstelling.

De voorstelling ´Dance Against Strangeness´ is het eindresultaat van een projectweek tussen jongvolwassenen uit Roemenië, Estland, Afghanistan, Turkije en Griekenland. Via dans en muziek drukken de deelnemers zich creatief uit over thema´s als oorlog, vrede en verdraagzaamheid.

Daaraan gekoppeld opent een indrukwekkende expositie rond klaprozen, sinds de Eerste Wereldoorlog symbool voor de aanklacht tegen oorlog en geweld. Deze tentoonstelling ondersteunt de werking van zowel Handicap International als een Palestijnse Circusschool, die jongeren in het conflict in Palestina de kans geeft zich creatief te ontwikkelen.

Dance Against Strangeness
Zaterdag 14 juli, aanvang 15.00u
Duitse militaire begraafplaats Lommel
Dodenveldstraat 30; B-3920 Lommel

Huis Over Grenzen is als groepsaccommodatie en ontmoetingscentrum, gelegen vlak naast de Duitse militaire begraafplaats van Lommel, verbonden aan de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V. In tegenstelling tot het onderhouden van de oorlogsgraven is Huis Over Grenzen opgericht met een educatieve functie om historische en politieke bewustwording te bevorderen. Zo worden er in Lommel voor zowel binnenlandse als buitenlandse school- of jeugdgroepen en volwassenen projecten, workshops en internationale ontmoetingen georganiseerd. Deze ontmoetingen staan in het teken van vredes- en herinneringseducatie en kunnen een dagbezoek of een meerdaags verblijf omvatten.