Flanders Recorder Quartet “Vier op ’n Rij” bestaat 30 jaar en besloot om op een hoogtepunt het ensemble te beëindigen. Jammer, maar ze willen nog éénmaal alles geven in een uitgebreide afscheidstournee. Lommel mocht hierbij niet ontbreken aangezien ze regelmatig in onze stad concerteerden.

Hun palmares barst uit zijn voegen met titels als Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen, Festivalster Festival van Vlaanderen, 2.500 concerten, 52 verschillende landen, 24 cd’s en nu het 30-jarig jubileum! Flanders Recorder Quartet staat voor inventiviteit, originaliteit, creativiteit, verwondering en musiceervreugde. Ze bracht een instrument dat 200 jaar lang miskend werd weer in al zijn glorie voor het voetlicht. Op een attractieve manier overtuigt het ensemble de melomaan en de occasionele bezoeker met een uitzonderlijke verzameling van maar liefst 150 verschillende blokfluiten – van de allerkleinste blokfluit tot schitterende barokke grootbassen (tot 2,30 m hoog!) – wat van elk concert een onvergetelijke gebeurtenis maakt.

De prachtige omgeving en de fantastische akoestiek voor fluit van de Sint-Pietersbandenkerk zullen de beleving van deze Farewell Tour alleen maar ten goede komen. Geniet nog een laatste keer van Flanders Recorder Quartet!

Programma: werken van Michael Praetorius, Pieter Campo, Johann Herman Schein, Joseph Bodin de Boismortier, Sören Sieg, Johann Sebastian Bach en Jeroen d’Hoe.

Uitvoerders: Tom Beets, Bart Spanhove, Joris Van Goethem & Paul Van Loey

INSCHRIJVINGEN via [email protected] of 0486 763 315

Datum: 25/05/2018 Uur: 20:15
Sint-Pietersbandenkerk
Prijs leden: 9,80€