op zondag 8 april a.s. de 28ste editie van de Internationale Soeverein judo Cup zal plaats­vinden in de sportarena “De Soeverein” te Lommel. Deze organisatie voor Dames en Heren is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste organisaties in België met telkens een grote deelname van judoka’s uit binnen- en buitenland. We zijn dit jaar al verzekerd van deelname van vele topjudokas uit geheel Europa. Dit jaar zal onze Soeverein Judo Cup met meer dan 1000 judoka’s ook als selectienorm gelden voor vele delegaties waardoor wij verzekerd zijn van hoogstaand judo.
We zijn voor onze 28ste editie dan ook uitermate trots onze atleten te mogen ontvangen in onze prachtige sportarena “de soeverein” die ervoor zal zorgen dat onze organisatie een nog grotere internationale uitstraling zal krijgen.

Tijdens onze organisatie zal ook de “ Misato Oi Award” uitgereikt worden aan de beste vrouwelijke judoka. Misato verbleef vele maanden in Lommel als uitwisselingsstudent en is vorig jaar overleden. De Award zal overhandigd worden door haar moeder Aki  en broer Kazuma die hiervoor van Japan naar Lommel zullen overkomen.