Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis is al meer dan twintig jaar geleden overleden, maar ze blijft fascineren. Ze was amper dertig toen haar man John F. Kennedy president werd. Het glamour koppel met twee kleine kinderen deed een nieuwe wind waaien in het Witte Huis. Als First Lady werd ze een stijlicoon en een trendsetter op gebied van goede smaak. Ze nodigde muzikanten, schilders, schrijvers en wetenschappers uit en de restauratie van het Witte Huis werd haar grote project.
Na de moord op president Kennedy in 1963 groeide ze uit tot een legende en werd ze gezien als de weduwe van de Natie. Dat beeld viel uiteen door haar jetset huwelijk in 1968 met de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis. Na diens overlijden werd ze voor de tweede keer weduwe en keerde ze terug naar New York. Daar begon ze tegen alle verwachtingen in een carrière als uitgeefster en werd ze eindelijk onafhankelijk.
Jackie was een wilskrachtige vrouw met vele gezichten en dankzij haar ijzeren zelfbeheersing kon ze haar emoties voor de buitenwereld verborgen houden. Haar indrukwekkende stijl, haar onpeilbare persoonlijkheid en haar van dramatiek vervulde leven blijven tot op de dag van vandaag intrigeren.

Op dinsdag 30 april 2019 om 19.30u
Inkom: 24 €
In het Raadhuis Dorp z/n) te 3920 Lommel

Tickets : Telefoon 011 399 699
e-mail: [email protected]
website http://www.ccdeadelberg.be/e1294/een-icoon-uit-de-20ste-eeuw
Contact
e-mail : [email protected]