2017.169330 t/m 2017.169365

Proefproject loopt in juli en augustus
Om winkelen in Lommel nog aantrekkelijker te maken en de heringerichte Kerkstraat volledig tot zijn recht te laten komen, start de stad vanaf 4 juli met een proefproject om de straat op de drukste momenten, namelijk op woensdag- en zaterdagnamiddag tussen 13 en 18 uur, verkeers- en parkeervrij te maken. Het project wordt na de zomer geëvalueerd.
Concreet houdt dat in dat alle verkeer – uitgezonderd fietsers – in de Kerkstaat, tussen het Kerkplein en Dorp, verboden wordt op de vaste marktdag woensdag en op zaterdag van 13 tot 18 uur. De parkings en Shop&Go plaatsen in de Kerkstraat zijn in die periode dus ook niet bereikbaar. Parkeren kan vlakbij op de gratis clusterparkings aan de Mudakkers of aan het Adelbergpark.
Om de bereikbaarheid van de handelszaken en parkeergarages te garanderen wordt elke woensdag tussen 13 en 18 uur tweerichtingsverkeer ingesteld in het Einderpad tussen de Rodekruisstraat en Dorp en in de Lepelstraat tussen huisnummer 8 en de Koningsstraat.
Elke woensdag en zaterdag tussen 13 en 18 uur wordt tweerichtingsverkeer ingesteld in de Kloosterstraat tussen de grote parking van Carrefour en de Prins Alexanderstraat. En in de Rodekruisstraat tussen huisnummer 15 en Einderpad.
Alle info over de wegafsluitingen op www.lommel.be/wegafsluiting