Deze week vieren we de Week van het Bos. In Lommel doen we dat door 7.000 extra bomen aan te planten in de buurt van de Sahara. We beginnen daar morgen, vrijdag 18 oktober om 9.30 uur mee, samen met de Lommelse scholen MPI Helix en SBSO Helix. Na het welkomstwoord van schepen van milieu en natuur Joris Mertens komt het Natuurhulpcentrum vzw een aantal buizerds en torenvalkjes vrijlaten. Daarna beginnen de plantwerken.
Ook zaterdag kunnen we nog helpende handen gebruiken. Wij doen een warme oproep aan alle Lommelaren om op zaterdag 19 oktober van 14 tot 17 uur een handje te komen helpen.
Iedereen kan helpen, jong of oud. Even moe van al dat planten? Wij zorgen voor lekkere versnaperingen om weer op krachten te komen en leuke randanimatie voor de kinderen met o.a. een demonstratie van de schaapsherder, een mobiele kinderboerderij en geleide klimaatwandelingen met een natuurgids. Met de boomplantactie zorgen we niet alleen voor meer bomen, maar omdat alle planten inheems zijn, zorgen we ook voor nog meer biodiversiteit in onze stad.