Op zaterdag 17/08/2019 brengen alle Vlaamse showteams hun beste show op het mooie watervlak van Lommel Ski.
Gedurende 40 minuten brengt elk team minstens 7 acts om het publiek en de jury te bekoren. Er worden zowel punten gegeven op de acts, als op de show in het geheel. Zo worden per act de moeilijkheid, de uitvoering, de vlotheid… beoordeeld. Over de gehele show worden er nog extra punten gegeven voor speaker en muziek, variatie in de acts, kostumering en showproductie. Clubs die meer nummers kunnen of willen uitvoeren, kunnen dit doen als “Do-not-score acts”. Deze geven geen individuele extra scores, maar verhogen wel de totale waardering van de show.
Door dit nieuwe concept benadrukken we het doel van de showhappening: elk team, ongeacht de ervaring de leeftijd van de skiërs, krijgt de kans om deel te nemen, plezier te beleven en ervaring op te doen.
7 acts op 40 minuten is immers niet te hoog gegrepen (het vroegere BK vereiste 10 acts op 45 minuten). Dus zowel onervaren of jonge teams als ervaren teams die de lat graag wat hoger leggen, krijgen met dit systeem hun kans om het beste van zichzelf te geven en mee te strijden voor die felbegeerde wisseltrofee: de gouden ski!