In Werkplaatsen opende afgelopen weekend het eerste wijkspeeltuintje en sportveld ‘Boslucht’. “Niet zomaar een speeltuintje, maar een heus buurtproject,” zegt een trotse burgemeester Bob Nijs. “Het geheel kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen de bewoners in de omgeving van de Dalstraat en de stad. Met een bijzonder woordje van dank aan de stedelijke jeugddienst, die alles coördineerde. De stad voorzag de centen en de bewoners staan in voor het onderhoud.”
“Er wonen veel jonge gezinnen in onze buurt”, vertelt Melissa Luyckx, één van de initiatiefneemsters. “Zelf ben ik actief bij Chiro Werkplaatsen, dus speelruimte voor kinderen vind ik superbelangrijk. Het is fantastisch dat we dit samen konden realiseren. Het resultaat mag er zijn.”
De eigenaar van de grond, Parochiale Werken Lommel Werkplaatsen, was ook meteen enthousiast om het licht op groen te zetten.
De keuze voor de speeltoestellen lag bij de buurtbewoners. “Zij stelden een top 5 van speeltoestellen op,” vertelt schepen van jeugd Peter Vanderkrieken. “Er is een schommel, een speeltoestel met klimrek en glijbaan. Daarnaast nog een wip, een klimrek en een basketveldje.
Het terrein is volledig omheind en voorzien van een bankje voor de ouders en de basketsupporters, natuurlijk.”
De stad blijft eigenaar van de speeltoestellen, volgde de werken op en is verantwoordelijk voor de controle op de speeltuigen. De buurt houdt op haar beurt het terrein netjes en de mensen van Parochiale Werken staan in voor het maaien van gras. “Kortom, een perfecte samenwerking,” besluit de burgemeester.
En de kinderen, die genieten van het speeltuintje dicht bij huis. Ze kunnen er snel met de fiets naartoe om hun schoolkameraadjes terug te zien. “We zijn superblij”, roepen de kinderen in koor. “Ik vind de ligschommel het leukst”, zegt Lore. “En ik glij het liefst langs de brandweerpaal naar beneden”, vertelt Vince vurig.