Op zondag 27 oktober blaast Optisport Sportcentrum de Soeverein haar eerste kaarsje uit. Dat mag gevierd worden. Omdat het veel leuker is om een verjaardag samen te vieren dan in je eentje, is er voor de bezoekers een feestweek. Die week zijn er tal van activiteiten en acties met speciale aandacht voor de diverse doelgroepen van het sportcentrum. Van ontbijt op bad tot een eendjes race met een goed gevulde prijzenpot en initiaties zeemeerminzwemmen.

Een ‘bewogen’ eerste jaar
‘Onze bedrijfsslogan ‘Optisport brengt je in beweging’ liegt er niet om, want dat hebben we afgelopen jaar zeker gedaan,’ legt centrummanager Maarten Schrooyen uit. ‘Ruim 150.000 bezoekers hebben afgelopen jaar het zwembad bezocht. Scholen, zwemleskindjes, clubs, recreatieve en meer sportieve zwemmers hebben de weg naar het zwembad gevonden. Ook de tennisbanen en brasserie De Kantine werden druk bezocht en achter de schermen hebben we niet stilgezeten. Het hele team heeft enorm hard gewerkt om onze organisatie zo goed mogelijk op de wensen van onze gast af te stemmen. We blijven hiermee doorgaan en streven er naar om elke bezoeker een sportieve en gezellige beleving aan te bieden.’

Het is feest (-week)
Op vrijdag 25 oktober a.s. zal burgemeester Bob Nijs samen met schepen van sport Dirk Vanderhoydonks de feestweek officieel openen. Zij mogen meteen de eerste eendjes die deelnemen aan de eendjesrace mee naar huis nemen. De dagen daarna krijgen alle recreatieve bezoekers een eendje mee, dat zal strijden tijdens de eendjesrace aan het eind van de feestweek. Het winnende eendje verdient een jaarabonnement voor zijn baasje. Daarnaast zal elke weekdag ergens in Lommel een grote eend verstopt worden. Wie de gouden eend vindt, wint een gratis jaarabonnement.

Naast de eendjesrace zijn er gedurende de feestweek, die samenvalt met de herfstvakantie, tal van activiteiten te beleven. Het weekend staat vooral in het teken van de gezinnen met leuke gezinsactiviteiten en de voorstelling van onze nieuwe workshop ‘Zeemeerminzwemmen’. Tijdens de week worden diverse activiteiten aangeboden: van ‘koffieklets’ na de aquales voor senioren, ‘zwemles pretles’, Ontbijt op bad voor de vroege vogels tot een griezeldisco en filmavond met Halloween. Het exacte programma vindt u op de website www.optisport.be/soeverein of op de facebookpagina.

Blijven evolueren
Het sportcentrum staat niet stil. Tijdens het eerste jaar zijn er meerdere optimalisaties doorgevoerd, met aandacht voor de feedback van de gasten. Zo kwam er een extra trapje in het kinderbad in de vorm van een giraf. Er werd extra sfeerverlichting aangebracht in de wellness en bij de glijbaan en is er nu ook een extra handleuning bij de trap naar het doelgroepenbad. De komende jaren wil het Lommelse sportcentrum blijven evolueren en verder inspelen op de wensen van de bezoeker.

Uitbater Optisport zal nog een indoor speelelement plaatsen in de brasserie en aanpassingen doorvoeren in de damesdouches van de tenniskleedkamers. Daarnaast bekijkt Optisport de mogelijkheden om het peuterbad nog attractiever te maken. Ook zal vanuit de Stad Lommel een plan opgemaakt worden om een herinrichting van het buitenterrein met speeltuin door te voeren. Hierdoor zal de gehele locatie nog aantrekkelijker worden om te vertoeven. Kom dus zeker een kijkje nemen bij Optisport Sportcentrum de Soeverein