Zaterdag 23 maart ’19 presenteert Cultuurcentrum De Adelberg de vijftiende editie van Seduced by Harps. Het internationaal harpfestival trekt jaarlijks heel wat harpliefhebbers, grote artiesten en jonge, beloftevolle talenten naar Lommel. Op het podium stonden reeds Xavier De Maistre (Fr), Sasha Boldachev (Rusland), Sylvain Blassel (Fr), Edmar Castañeda (Colombia), Park Stickney (US), Anneleen Lenaerts (België) en vele anderen.
Deze jubileumeditie biedt een uitzonderlijk mooi programma. Op Keltische en klassieke harp klinkt muziek die gaat van pure klassiek tot hedendaags repertoire.

Regina Ederveen (Nederland) brengt met haar programma De harp met de engel een ode aan harp- en pianobouwer Pierre Érard (1796 -1855). Regina bezit een prachtexemplaar van hem uit 1819. In de intimiteit van het neogotische Hei’s Kapelleke speelt ze werken van Naderman, Krumpholz, Boscha, Thomas, Hasselmans en Chatterton.
Regina studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Op het Orpheus Concours in Brussel won ze de Hoofdprijs en in 2009 gaf ze met een internationaal samengesteld orkest een concert in Carnegie Hall in New York.

Violeta Ramos & Richard Schneider (Argentinië/Zwitserland) nemen je met Paraguyaanse harp, klassieke gitaar en bandoneon mee op een muzikaal parcours van Mexico tot Tierra del Fuego. Via authentieke en hedendaagse Latijns-Amerikaanse muziek laten ze de brede muzikale waaier van het continent horen. Daarnaast brengen ze eigen composities en adaptaties met klassieke en jazzy klankkleuren.
Violeta Ramos (°Buenos Aires) speelt met een grote maturiteit en gevoeligheid. Ze tast de grenzen van de Paraguyaanse harp af en laat het instrument zowel gedreven als intimistisch klinken. Richard Schneider speelt subtiel op de harpklanken in en weet zo het repertoire artistiek te verfijnen. Samen concerteren ze in het intieme en sfeervolle Raadhuis, gelegen op het Lommelse marktplein.

Het avondconcert in CC De Adelberg opent charmant met Jong Talent, geselecteerd door de Vlaamse Harpvereniging Harpe Diem.
Juliette Gauthier (°België, 2002) begon al met harp toen ze vijf jaar was. Met het harpensemble van haar lerares Ingrid Procureur nam ze deel aan twee muziektournees in Frankrijk. Juliette behaalde verschillende prijzen. Sinds september 2017 studeert ze harp aan het Conservatorium van Mons in de jongtalentklas van Ingrid Procureur. Ze heeft reeds deelgenomen aan stages en masterclasses bij bekende harpisten zoals Agnès Clément en Sylvain Blassel.
Zimra Hegedűs-Bjelik (°Boedapest, 2008) liet zich verleiden door de harp toen ze zes jaar was, op een opendeurdag in de Kumulus Academie in Maastricht. Ze begon er met harples bij Bess Franssen en speelde meteen mee in de harpsamenspelgroep. Sinds haar achtste volgt ze ook harples bij Sonja Tavormina in de Kunstkoepel Muziekacademie in Gellik. Zimra heeft al met succes deelgenomen aan verschillende harpconcoursen waaronder Godefroid 2017 en Harpegio 2018.

De Bretoense harpiste Lina Bellard (Frankrijk) mengt met haar Keltische harp kleuren van verschillende snaarinstrumenten tot een individueel klankenpalet. Haar adaptaties van traditionele Bretoense muziek verraden invloeden uit India, Afrika en het Oosten. Met haar typische speelstijl geeft ze aan de eeuwenoude Keltische muziek uit Bretagne een compleet nieuw gezicht.

Lavinia Meijer (Nederland) is één van de belangrijkste harpspelers van dit ogenblik. Solo concerteert ze van Carnegie Hall in New York tot de Berliner Philharmonie. Op elfjarige leeftijd werd ze toegelaten op het Amsterdams Conservatorium en op haar veertiende speelde ze al met symfonische orkesten. Gepassioneerd verlegt ze de grenzen van het harprepertoire. Voortdurend is ze op zoek naar zowel merkwaardige klassieke composities als hedendaags repertoire en actuele muzikale toepassingen.
Nu komt deze grote harpiste naar Seduced by Harps om je mee te nemen op een avontuurlijke reis doorheen het oeuvre van de Amerikaanse componist Philip Glass.

Seduced by Harps Internationaal harpfesvial
Zaterdag 23.03.2019 te Lommel

Regina Ederveen (NL) De harp met de engel
14.30 tot 15.15 uur
Hei’s Kapelleke, Heide 147

Violeta Ramos & Richard Schneider (ARG/ CH) Focus op de Paraguyaanse harp
16.15 tot 17.00 uur
Raadhuis, Dorp z/n

Jong Talent (BE) i.s.m. Harpe Diem
Lina Bellard (FR) Bretoense muziek met invloeden uit India, Afrika en het Oosten
Lavinia Meijer (NL) Avontuurlijke reis doorheen Glass’ oeuvre
19.00 tot 22.00 uur
CC De Adelberg, Adelbergpark 1

Tickets
Namiddag: € 12 / € 8,40 (abo3) (per concert)
Avond: € 20 / € 14 (abo3)
Dagticket: € 35,20
Groepskorting voor harpopleidingen via leerkracht of school: 30%

Tickets
Namiddag: € 12 / € 8,40 (abo3) (per concert)
Avond: € 20 / € 14 (abo3)
Dagticket: € 35,20
Groepskorting voor harpopleidingen via leerkracht of school: 30%

Reservaties & info:
www.ccdeadelberg.be – 0032 (0)11 399 699