Veiligheid kan niet gegarandeerd worden, hoofdact haakt af

Vandaag om 17 uur besliste burgemeester Bob Nijs van Lommel om het festival Vestiville, dat vrijdag, zaterdag en zondag zou plaatsvinden op het festivalterrein in Balendijk, niet kan plaatsvinden. “Ik betreur dit ten zeerste. Deze beslissing wil niemand nemen. Maar de veiligheid op het festival kan niet gegarandeerd worden. Wij hebben er de afgelopen dagen samen met de veiligheidsdiensten alles aan gedaan om de situatie recht te trekken. Dat is dus niet gelukt.”

“Met een negatief advies van de brandweer, politie, FOD Volksgezondheid, de eigen veiligheidscoördinator van het festival en daarbovenop hoofdact ASAP Rocky die niet wil optreden omdat de veiligheid van de bezoekers en de artiest niet gegarandeerd is, kan ik niet anders dan de stekker uit dit festival te trekken,” aldus de burgemeester. “Ik begrijp de teleurstelling van heel veel mensen. Ik wil morgen niet aan ouders moeten uitleggen waarom hun kind niet veilig is thuis geraakt.”

“Sinds de veiligheidsrondgang op donderdag en het negatieve advies dat daarmee gepaard ging, hebben wij bij de organisatie aangedrongen op maatregelen. Vannacht is er hard gewerkt, dus wij hadden er vertrouwen in dat vandaag de nodige puntjes op de i gezet zouden worden. Net voor de opening van het festival blijkt de zone nog een werfterrein te zijn. Een medische post die niet open kan omwille van de hitte, onvoldoende security mensen om de hoofdact te beveiligen, nooduitgangen die niet degelijk aangegeven zijn, de mainstage die niet is afgewerkt… Het zijn maar enkele van de vele hiaten die er bij de geplande opening van het festival nog altijd waren.”

Wij dringen er bij de organisatie op aan om alle tickets zo snel mogelijk terug te betalen. Op het festival zelf worden momenteel maatregelen genomen om de festivalbezoekers veilig terug thuis te krijgen. De camping blijft voorlopig open. Daar wordt voldoende catering en drank voorzien om tijdelijk mensen op te vangen

DELEN
Vorig artikelKUBB Kampioenschap
Volgend artikelHommels in actie