Burgemeester Bob Nijs zag zich in de vooravond genoodzaakt om het festival Vestiville te annuleren omwille van zware veiligheidsissues. Ondertussen hebben de meeste festivalgangers het terrein verlaten. Op de camping – die nog open blijft tot zaterdagmiddag 12 uur – verblijven op dit moment nog een 800-tal – vooral buitenlandse – festivalgangers. De stad voorziet voldoende eten en drinken voor die mensen om deze avond en morgenvroeg in hun basisbehoeften te voorzien. Er is op de camping ook een medische post ingericht.
Om de uittocht morgen vlot te laten verlopen voorziet de stad zaterdagochtend tussen 8.30 en 12.30 uur elk uur (8.30 uur, 9.30 uur, 10.30 uur, 11.30 uur en 12.30 uur) shuttlediensten naar het station van Mol. Door de camping nog tot morgenmiddag open te houden hebben mensen ook nog tijd om indien nodig een alternatieve overnachtingsplek te regelen.
Burgemeester Bob Nijs bedankt alle hulpdiensten, leveranciers en betrokken partijen die er vanavond mee voor gezorgd hebben dat de uitstroom vlot verlopen is en de rust op het terrein vrij snel weergekeerd is. Ook een bijzonder woord van dank aan de campingmedewerkers en de cateraar die ook vanavond op post blijven om de mensen verder te helpen. 

DELEN
Vorig artikelWandelclub Milieu 2000
Volgend artikelHarmonie in het Park