Ingegeven door de alarmerende coronacijfers, beslisten de federale regering en bepaalde lokale overheden om een aantal maatregelen verder aan te scherpen.

Horeca blijft tijdelijk gesloten

De horeca en andere eet- en drankgelegenheden blijven verplicht gesloten. Take-away activiteiten blijven mogelijk tot 22 uur. Afhaalmaaltijden kunnen samen worden aangeboden en/of geleverd met alcoholische dranken tot 20 uur.

Alle logies mogen open blijven. Het restaurant van deze logies mag opengehouden worden voor de gasten die er verblijven. Drankgelegenheden bij logies moeten gesloten worden.

Daarnaast mogen de grootkeukens voor verblijf-, school-, leef- en werkgemeenschappen, alsook de collectieve faciliteiten voor dak- en thuislozen geopend blijven.

Tenslotte vallen de eet- en drankgelegenheden in de transitzones van de luchthavens niet onder de verplichte sluiting van de horeca.

Hierbij moeten ze bepaalde specifieke regels respecteren. Zo zijn er maximaal 4 personen per tafel toegestaan.

Pretparken mogen tijdelijk niet meer openen

De jacuzzi’s, stoomcabines en hammams blijven gesloten, indien het niet om privégebruik gaat.

Ook de discotheken en dancings, alsook de feest- en receptiezalen blijven gesloten. Feest- en receptiezalen mogen wel rouwmaaltijden organiseren na begrafenissen en crematies.

Vanaf 23 oktober 2020 om 18 uur moeten de binnenruimten in dierentuinen en dierenparken, met uitzondering van de ingang, uitgang, sanitaire voorzieningen en noodgebouwen gesloten worden. De pretparken moeten ook verplicht de deuren sluiten.

Verstrengende regels voor indoor culturele evenementen

Voor indoor culturele evenementen (op cultureel, religieus, onderwijs- en verenigingsvlak) geldt er een maximum van 40 personen.

Indien er voldoende garanties kunnen geboden worden dat het een coronaproof organisatie betreft, en mits het respecteren van de 1,5 meter-regel en het verplicht dragen van een mondmasker kan dit opgetrokken worden tot 200 personen.

Het aanbieden van drank en voedsel wordt uitdrukkelijk verboden.
Bron en info: Easypay Group
Industrielaan 16
3900 Pelt
Telefoon011 53 18 38