Zondag 7 april – 10 tot 17 uur – CC De Adelberg Lommel – gratis inkom

Net zoals de vorige editie in 2017 met meer dan 1.500 bezoekers, wordt het ook deze keer een boeiend en gevarieerd festival én is het net zoals de tijdens de vorige editie veel meer dan enkel de verkoop van strips en kinderboeken. Zo kunnen kinderen deelnemen aan workshops, zullen meer dan 15 stripauteurs signeren, is er live-drawing op groot scherm én worden deze tekeningen op het einde van de dag geveild voor het Goede Doel. En uniek en exclusief voor de weide omgeving staat er én een 3D-scanarena! Je kan in luttele seconden tijd een 3D-scan van jezelf laten maken. Place to be is ook nu weer CC De Adelberg op zondag 7 april van 10 tot 17 uur.

Om naar uit te kijken:
Presentatie van de eerste volledig Lommelse strip: titel: LUI (Lommels Ultieme Interventieteam), door Lommels tekenaar René Bergmans. Wereldpremière van deze strip tijdens deze beurs, en uiteraard zal René signeren!
Andere tekenaars die o.a. komen signeren: Steve Van Bael (Nachtwacht en Baba Yega), Wim Swerts (Samson & Gert, W817, Vertongen & Co…), Allesandro Calore, Kristof Berte, Melvin, en vele anderen!

Het geheel zal verder ook nog opgeluisterd worden door een hele rits aan levende stripfiguren en mascottes, er is kinderanimatie, de prijsafhaling van de tekenwedstrijd die aan het festival verbonden was én eveneens is er alweer het ondertussen bekende én gesmaakte STRIPBIER van brouwerij Amai (de Loemelaer).

WORKSHOPS
Om 11u00 : interactieve vertelling met Jessica Raes (voor kinderen vanaf 6 jaar)
Om 13u30 : workshop ‘tekenen’ met Melvin (voor kinderen vanaf 9 jaar)
Om 15u00 : workshop ‘strips tekenen’ met Kristof Berte (voor kinderen vanaf 9 jaar)
De deelname is gratis en inschrijven is niet verplicht. Maar de plaatsjes zijn wel beperkt (omwille van locatie en de haalbaarheid voor de tekenaars).