Wandelclub Milieu 2000 orgeniseert de 37ste Edelweisstocht op zondag, 21 januari 2018.

Wanneer de heide nog slaapt en het eerste rijp zich op de twijgen vastzet of een toefje sneeuw het weidse landschap streelt, levert dit een sprookjesachtig mooi winterbeeld en wordt het tijd om er op uit te trekken.
Als daarbij een mild zonnetje haar mantel over de Kattenbosserheide spreidt, zal niemand ons tegenspreken dat 21 januari 2018 weer een wandelhoogdag wordt.

Starten doen we vanuit de ruime feestzaal Den Horst richting het idyllische kanaal van Beverlo, voorbij het Kristalpark met zijn windmolens voor de broodnodige groene energie naar de Kattenbosserheide met de vlechtwerken van natuurkunstenaar Will Beckers.

Na de rust in de nieuwe kantine van de plaatselijke voetbalclub gaat het richting Kerkhoven om via landelijke wegen en slingerende wandelpaden terug naar de startzaal te stappen.

De wandelaars van 17 en 21 km. maken vanuit de rustpost een ommetje richting recreatiegebied Het Blauwe Meer en voorbij aan het gekende Duits militair kerkhof (met 40.000 gesneuvelden zeker een bezoekje waard), terug langs een ander deel van de Kattenbosserheide waarna ze een tweede maal op adem kunnen komen in de rustlocatie.

Zeker een wandeltocht die tot de verbeelding van menig wandelaar spreekt.

Start: Feestzaal “Den Horst” Gelderhorsten z/n te 3920 Lommel-Gelderhorsten

Vertrek: Van 8 tot 15 uur

Afstanden : 5 – 9 – 13 – 17 – 21 km