Vanaf donderdag 19 oktober krijgt het GlazenHuis in Lommel de absolute wereltop van Musea op bezoek ‘International Council of Museums’, kortweg ICOM. De bestemming voor hun jaarlijkse bijeenkomst zijn dit jaar o.a. Sars-Poteries in Noord-Frankrijk, Luik en dus ook Lommel in België.

Tussen dit internationale gezelschap zitten vertegenwoordigers van verscheidene musea wereldwijd zoals het Victoria & Albert Museum (Londen, UK), Chrysler Museum (USA), Tiffany & Co (USA) en kunstmusea uit Brazilië, Italië en Japan. Het is een absolute eer voor Lommel om zo’n wereldtoppers te mogen ontvangen!

In het GlazenHuis, Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst, ontdekken ze de nieuwe tentoonstelling ‘The Collection’, een overzicht van de kunstwerken uit de stedelijke glaskunstcollectie van Stad Lommel. Verder kunnen ze exclusief genieten van een “walking lunch” tussen de glaskunst.

THE COLLECTION
Lommel en glas zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 25 jaar geleden ging het stadsbestuur een ambitieuze uitdaging aan: starten met een eigen glaskunstverzameling. In 2010 vond de tentoonstelling ‘Stedelijke Glaskunstcollectie Lommel’ plaats. Deze expositie gaf een overzicht van de hoogtepunten uit de stedelijke glaskunstcollectie 1996-2009. Nu, zeven jaar en vele aanwinsten later, is het tijd voor een vervolg: The Collection