Op dinsdag 15 maart zat Cultuurbar afgeladen vol met Lommelse organisatoren van o.a.
evenementen, fuiven, sport- en cultuuractiviteiten. “Ze kregen een toelichting over het
evenementenloket, de subsidies die ze kunnen ontvangen en de nieuwe fuifkoffer”, zegt burgemeester Bob Nijs. “We mochten een honderdtal mensen verwelkomen, wat erop wijst dat de goesting om te organiseren volop aanwezig is in onze stad. We stimuleren dat graag. Met het voorjaar en de zomer die op komst is, zal Lommel opnieuw bruisen van energie.”
“De organisatie en toelichting lag bij een aantal diensten”, stelt schepen van cultuur Peter
Vanderkrieken. “Op de eerste plaats bij onze evenementendienst, maar ook bij de dienst mobiliteit, de  hulpverleningszone en de politie. Daarnaast tekenden ook de mensen van de Soeverein present, plus enkele medewerkers met een technische achtergrond voor vragen over het evenementenloket.”
Een belangrijk element was het nieuwe subsidiereglement dat breder gaat dan vroeger. “Omwille van corona hebben we hiermee nog niet kunnen volop mee kunnen uitpakken”, besluit de burgemeester. “Nu moet dat wel lukken. Meer organisatoren komen in aanmerking voor subsidie. Er is ook een focus op duurzaamheid en preventieve maatregelen, zonder de focus op veiligheid te verliezen.”
De reacties waren uitermate positief, ook tijdens de onderhoudende nababbel aan de toog van Cultuurbar. “Zeer goed dat de stad hiermee naar buiten komt”, was een reactie van een organisator. “Zo kunnen we rechtstreeks onze vragen stellen aan de diensten en moet het niet via e-mail of telefonisch.”