Stad Lommel gaat opnieuw voor een topzomer met een goedgevuld Lommel Leeft programma met gratis evenementen. “We mogen eindelijk weer aanknopen met onze traditie van een lange evenementzomer”, zegt burgemeester Bob Nijs. “We trappen traditioneel af met de Nieuwe Harmonie in het Park op 24 juni en snel daarna volgt School’s Out. Voor jongeren de ideale manier om het schooljaar af te sluiten en symbolisch niet onbelangrijk dat ze een prachtig programma krijgen.”
Met o.a. Camille en Joost staan er op 29 juni twee toppers op het podium aan het OverKop-huis. Camille is bekend van de Ketnet-serie #likeme, The Masked Singer, Liefde voor muziek en van haar hits met onder meer Regi. Bij de MIA’s sleepte ze recent ook drie nominaties in de wacht. Ook rapper en YouTuber Joost is bij het jonge publiek een vedette met hits als ‘Papa en Mama’ en ‘Joost Klein 2’. Zijn nieuwe single ‘Wachtmuziek’ was deze week Catch of the Day bij Stubru. Ook de enorm populaire Average Rob staat op School’s Out.
“Begin juli staan er enkele kleppers op het podium in het stadscentrum”, zegt schepen van cultuur en evenementen Peter Vanderkrieken. “Op zondag 3 juli houden we een heus Knalbal. Met optredens van K3 en het kinderkoor Scaletta op het Hertog Janplein en heel wat kinderanimatie op en rond het marktplein.
Op 7 juli is datzelfde podium gereserveerd voor Bart Peeters. Niet lang nadat hij negen keer na elkaar de Lotto Arena uitverkocht komt hij naar Lommel. Daar zijn we best trots op.”
Veel animatie en terrasjes
“Vlaanderen Zingt was in het laatste coronavrije jaar een topevenement. We zien het dan op donderdag 14 juli ook graag terugkomen op het marktplein. De terrasjes hebben ook vrij spel op 21 juli en 4 augustus, tijdens de Donderdag Terrasdagen op en rond ons dorpsplein in het verkeersvrije centrum met rondtrekkend straattheater en animatie.”“Nieuw is Blues is het Park op 18 augustus, met The Ham ’n Eggs Blues Band en The Travellin’ Blue Kings in het Burgemeesterspark. We sluiten de zomer af op 28 augustus met Bal Final. Een stadsfestival voor het hele gezin met kinderanimatie en -workshops, zand, glas, straat- en circustheater, muziek en veel meer in het gezellige stadscentrum. We klinken de hele vakantie op die lange evenementzomer.”
Lommelse verenigingen kunnen zich nog altijd opgeven om te helpen bij de Lommel Leeft activiteiten.
Tappen, flyers bedelen, attracties en workshops begeleiden, opbouwen of afbreken. Ze verdienen er een mooi centje mee. Ze kunnen tot en met 20 mei inschrijven via www.lommel.be/hulplommelleeft.
Lommel leeft overal “Natuurlijk zorgen we niet alleen voor die topzomer”, besluit de burgemeester. “We doen dit samen met heel wat organisatoren en verenigingen. Ik denk o.a. aan Art of Summer, BeachFest, het SMA(A)K Foodtruckfestival, Pinopop, SchlagerBos, Rampage Open Air, de Hoeks Triatlon en Bier & Bokes. Maar we ondersteunen ook kleinere events en de gezellige buurtfeesten. Lommel leeft overal!