Dit weekend wordt het ambachtelijk glasatelier van GlazenHuis omgebouwd tot een heus zandstrand. Zonnen kan je er niet, maar in de strandstoelen voor de glasovens waan je je in no time op een tropische vakantie!

Workshops voor alle leeftijden: jouw hand- of voetafdruk in glas.
Maak met je blote hand of voet een afdruk in het zand en laat deze met vloeibaar glas opvullen door één van de glasblazers. Het vloeibaar glas heeft maar liefst een temperatuur van 1200 graden … Dat belooft een magisch zicht te worden! Inschrijven kan online (tot donderdag 25 augustus ‘s middags) of ter plaatse (tot en met zondag). Opgelet: plaatsen zijn beperkt.

Vrije toegang GlazenHuis met gratis rondleidingen
Op de laatste dag van Glasbeach kan je de 4 tentoonstellingen van GlazenHuis gratis bezoeken. En als extraatje worden er gratis rondleidingen met gids georganiseerd! Afspraak om 11, 14 en 16 uur bij GlazenHuis / Toerisme (Dorp 14, Lommel). Inschrijven is niet nodig.

Laatste vakantiedag vieren op Bal Final
Zondag 28 augustus is het Bal Final, een stadsfestival om de laatste zondag van de vakantie te vieren. De ingrediënten van dit gratis festival voor het hele gezin is een mix van kinderanimatie en -workshops, zand, glas, straat- en circustheater, muziek, kunst en veel meer. Wandel in het stadscentrum en naar het marktplein en je ontdekt het vanzelf!

Meer informatie op glazenhuis.be/workshop/glas-beach/