Op 10 juni 2018 gaat de 7de Zonneweelde tour door.
In 2012 organiseerden we ons eerste fietsevenement, de Zonneweelde Tour. We informeerden ons grondig, stippelden routes uit, zochten manieren om aandacht te krijgen, regelden bevoorrading en gingen aan de slag. Deze eerste editie haalden we net geen 500 deelnemers.
De bereikbaarheid en de fietsvriendelijke wegen die we nemen, vallen zeer in de smaak bij zowel de ervaren als minder ervaren fietsers.

Voor de derde editie gingen we in zee met ‘Wielerbond Vlaanderen’.
Deze ondersteunde ons met materialen en inschrijvingshulp. Een fijne samenwerking kwam tot stand.
Alle deelnemers zijn nu nog beter verzekerd en leden van Wielerbond Vlaanderen kunnen met een korting starten.
Ondanks het matige weer tijdens deze editie, hadden we een mooie opkomst. Opnieuw een succes!
Al de routes worden professioneel uitgewerkt door enkele gepensioneerde wielerliefhebbers. Hiervoor zijn we hen erg dankbaar.
We willen in de volgende jaren verder uitgroeien tot een fietsevenement waar iedereen zich welkom voelt.
Onze aandacht gaat zowel naar de echte wielerliefhebbers als naar de recreatieve fietsers. Dit jaar plannen we ook een G-fietstocht. Personen met een handicap kunnen onder begeleiding een mooie tocht maken. We willen iedereen een sportieve en gezellige fietsdag bezorgen.

In de komende jaren willen we ons evenement verder uitbouwen en langzaam groeien.
Indien we over onze maximum capaciteit van 1250 deelnemers gaan, kunnen we uitwijken naar het sportcomplex ‘De Soeverein’.

GO! SBSO Zonneweelde is een school voor buitengewoon secundair onderwijs gelegen in een rustige en groene omgeving met een brede waaier aan mogelijkheden. Daarnaast beschikken we over een tweede vestigingsplaats pal in het centrum. Dit is ons ‘Huis in de rij’ in de Frans Van Hamstraat.