Dries Bongaerts – Soothing Green

Wie één song van Dries hoorde of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.

Waar de liefde de rode draad was op zijn debuutalbum For the Lights in Thy Heart (2017), zorgde de verhuis van de stad naar het platteland voor nieuwe inspiratie en inzichten. Het achterlaten/verwelkomen en onthaasten door het omarmen van de essentie, zijn de centrale thema’s op Dries Bongaerts’ tweede album Soothing Green.

Begeleid door Simon Beeckaerts (Echo Beatty), Arno Goossens (o.a. Ella Ray) en Robbe Broeckx (Noa Lee) zet Dries Bongaerts boeiende songs neer met eigenzinnig gitaarspel en een volwassen, doorleefde stem.

Dries Bongaerts is in 2021-2022 artist in residence bij Muziekcentrum Dranouter. Hij speelde de voorbije jaren honderden concerten in binnen- en buitenland. Zijn nieuwe album Soothing Green komt in september 2021 uit.