Verslag heren A – Kontich Wolves

In de openingswedstrijd van de competitie namen onze heren A het op tegen het vernieuwde en stevige Kontich Wolves. De start was wervelend en onze jongens liepen snel uit tot 25-6, om het eerste kwart af te sluiten met een 25-10 voorsprong. In het tweede kwart schakelden de bezoekers over naar een stugge zone-defence waardoor de voorsprong zienderogen slonk. Lommel was het noorden kwijt en bij de rust stond er nog een krappe 48-46 score op het bord.
Gelukkig herpakte Lommel zich in de tweede helft en scoorden uiteindelijk 5 spelers in de dubbele cijfers; het duo Toon Wesenbeek/Matts De Keuster zelfs een double-double.
We kijken uit naar de moeilijke verplaatsing tegen Neufchâteau volgende zaterdag 30 september!

Croonen Lommel A – Kontich Wolves 89-79
Quarters: 25-10, 23-36 (48-46), 25-21 (73-67), 16-13 (89-79)

Scores Lommel: Matts De Keuster 20, Toon Wesenbeek 20, Bram Schelkens 18, Matthias Bovy 10, Yannick Cornelissen 3, Tom Ackermans 18, Enrico Montanari 0, Sander Bollen 0, Louis Dubois 0, Robbe Eyckmans 0, Jef Witters 0

Komend weekend staan hoofdzakelijk wedstrijden van onze jeudteams gepland in de Soeverein. Blikvanger op zaterdagavond is de match tussen onze heren D en Baclo A. Onze heren A spelen de moeilijke verplaatsing in Neufchateau.

Onze dames A spelen zaterdag om 17u30 tegen Lummen B. Bij deze een warme oproep om onze dames te gaan aanmoedigen en samen te vertrekken aan de Soeverein om 16u30. De wedstrijd wordt gevolgd door de eersteklassewedstrijd tussen Lummen A en Brunehaut. Bij Lummen A spelen met Ine Vanderhoydonks en Anouk Jorissen 2 bekende Lommelse gezichten.

Klik hier voor de volledige kalender

Team in de kijker

Zoals vorig jaar proberen we op regelmatige basis een team in de kijker te zetten, omwille van een bijzondere prestatie of gewoon omdat ieder team dat verdient.

Deze week valt de eer te beurt aan de G12A. Onder leiding van coach Kim Maes zijn ze wervelend aan de nieuwe competitie begonnen en na 3 speeldagen staan de jongens op kop in hun reeks. De toekomst lijkt verzekerd, we wensen hen nog veel succes dit jaar!

Kampioenenhuldiging stad Lommel

Afgelopen vrijdag vond de jaarlijkse kampioenenhuldiging van de stad Lommel plaats in cc De Adelberg. Ook BBC Croonen Lommel was goed vertegenwoordigd met de M12A, J14A, M16A en ons G-team van afgelopen jaar. Zij werden in de bloemetjes gezet voor hun behaalde titels.

Naast de teambekroningen werden ook 3 individuele prijzen uitgereikt. Hier werd Franky Claeys met de trofee voor Sportverdienste 2023 beloond voor zijn jarenlange inspanningen voor het G-basket. Proficiat met deze mooie bekroning!

Ook onze felicitaties voor de beloftevolle jongere Jens Lauwers (BMX) en de sportman van het jaar Sam de Visser in het G-zwemmen, wiens broer Quirin bij de heren C speelt.