Het Coronavirus heeft toegeslagen en ons “sportief” leven serieus in de war gestuurd.
Hieronder een aantal zaken op een rij :
• Gezien de toenemende verspreiding van het coronavirus (Covid-19) wordt sportpark de Soeverein en alle stedelijke sportinfrastructuur voor publiek gesloten.
Deze maatregel gaat in vanaf vrijdag 13 maart 2020 om 16u00 en geldt voorlopig tot en met vrijdag 03 april 2020.
Het stadsbestuur volgt hierbij de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad.
We hopen dat u begrip hebt voor deze maatregel, maar ieders veiligheid en gezondheid staan voorop.

(Mededeling van het stadsbestuur en de Sportdienst)
o Dit houdt in dat zowel de sporthal als de cafetaria voorlopig gesloten blijven tot 3 april 2020

• Het Nationaal Rampenplan is van kracht. Om het nieuwe coronavirus in te dijken gaan de scholen grotendeels dicht, horeca blijft gesloten, en alle evenementen worden afgelast. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist.
De maatregelen gelden voorlopig tot en met 3 april, de dag voor de paasvakantie. Dat zei premier Sophie Wilmès (MR) na afloop van de bijeenkomst.

(Mededeling van de Crisiscel van de Federale Overheid)

• Nadat we gisteren viroloog Marc Van Ranst hoorden zeggen dat het Corona-virus mogelijk actief kan zijn tot eind mei hebben we vandaag met de werkgroep beslist om het Limburgs Autosalon van mei 2020 niet te laten doorgaan.
We denken dat we de verantwoordelijkheid niet kunnen en mogen nemen om samen met de standhouders een hoop kosten te maken met het risico dat we begin mei met een financiële kater zitten als we het salon dan moeten afgelasten.
Hopelijk kunnen degenen die reeds bestellingen geplaatst hebben deze zonder kosten annuleren zoals ook wij de reeds gestarte banner-actie zullen moeten stopzetten.
Het jammere is dat we nu net vorig jaar een boost kenden wat het aantal bezoekers betrof (meer dan 8.000) en ook – wat we van een aantal standhouders hoorden – met prima verkoop- en naverkoopcijfers.
Er is een optie genomen voor volgend jaar en de datum voor het 5de Limburgs Autosalon werd vastgelegd op 7, 8 en 9 mei 2021.

(Mededeling aan de standhouders van het Autosalon 2020)
We hopen dat iedereen de richtlijnen van de overheid stipt opvolgt en dat de uitslag van de wedstrijd BBC Croonen Lommel – Corona in ons voordeel uitdraait.

Vermits er mooi weer op komst is :
* Voor de spelers : houdt u niet in om dagelijks een balletje te gooien en een bosloopje te doen zodat je ‘in shape’ blijft.
* Voor de opa’s en oma’s : opvang van de kleinkinderen wordt afgeraden maar er wordt niets gezegd over samen met uw kleinkinderen buiten een balletje te gooien of te joggen.
* Voor alle anderen : idem

We zien mekaar zo vlug mogelijk gezond en wel terug in de Sporthal en/of in Cafetaria Den Dribbel.