Op dinsdag 14 mei spelen onze heren A om 20u30 thuis een oefenduel tegen Eindhoven om zich klaar te stomen voor de finale van de Beker van Limburg.

Komend weekend staat volledig in het teken van de finales van de Beker van Limburg. Op zaterdag 18 mei strijden om 9u de G12A tegen Leopoldsburg, om 11u15 de G14B tegen Nieuwerkerken en om 21u onze heren A tegen Hasselt BT voor de beker.

Op zondag 19 mei om 13u30 nemen de M16A het op tegen Basket Tongeren. Ten slotte verdedigen onze J21 om 17u45 de Lommelse eer tegen Hades Kiewit.

Zoals eerder opgeroepen, rekenen deze teams op onze talrijke, in het rood uitgedoste supporters om zoveel mogelijk bekers mee naar Lommel te brengen. Alle wedstrijden worden gespeeld in het Spectrum College in Beringen.

Klik hier voor de volledige kalender

Team in de kijker
Deze week zetten we graag onze M16B én hun coach Heidi in de kijker.

In de laatste competitiewedstrijd nam onze M16B het als leider op tegen de nummer 2 Hageland A in de strijd om de titel. De wedstrijd begon onder de verwachte spanning, maar al snel namen onze meisjes de bovenhand. De defence was zeer sterk en mits een betere afwerking had het verschil bij het eerste kwart nog groter kunnen zijn (Q1 10-14). Het verschil met de thuisploeg bleef, toch zeker op het scorebord, klein en er werd gerust met een kleine voorsprong van 3 punten (Q2 24-27).

Hetzelfde spelbeeld en scoreverloop in het derde kwart, dat opnieuw werd afgesloten met een minimale voorsprong (Q3 36-41). De titelkoorts nam toe in het laatste kwart en na de volledige wedstrijd aan de leiding te hebben gestaan, moesten onze meisjes uiteindelijk een gelijkspel toestaan (Q4 49-49).

Een meer dan voldoende resultaat om de tweede seizoenshelft als kampioen af te sluiten! Een zeer sterke prestatie van dit team, dat onder de vleugels van debuterend coach Heidi Nieuwkoop enorm gegroeid is!