Liefhebbers van beachvolleybal kunnen hun hart ophalen op de drie nieuwe beachterreinen van Sportpark De Soeverein. De terreinen zijn gelegen tussen de speeltuin en de atletiekpiste.
Voor de realisatie van de beachterreinen werkte Stad Lommel samen met de Lommelse Volleybalclub (LOVOC). Schepen van Sport, Dirk Vanderhoydonks: “Wij gingen graag in op de vraag van LOVOC naar velden voor beachvolleybal. Het stuk tussen de speeltuin en atletiekpiste werd al enige tijd niet meer gebruikt en bleek de ideale locatie voor de aanleg van drie velden.”
Bestuur en leden van LOVOC zijn in de wolken. Voorzitter Giel van Doren: “We hebben de velden meteen in gebruik genomen voor stages, trainingen en sportdagen. De reacties zijn heel positief. Beachvolleybal is een leuke buitensport, ideaal tijdens deze coronacrisis. We zien het als een aanvulling op ons zaalprogramma die het mogelijk maakt ons seizoen langer te laten doorlopen.”
Burgemeester Bob Nijs: “Ik ben heel tevreden met deze uitbreiding van de Lommelse sportinfrastructuur. Ook de bouw van de nieuwe stedelijke sporthal schiet goed op. Daar creëren we 1000 m² extra ruimte voor indoorsporten.”
De beachterreinen zijn toegankelijk voor alle inwoners en bezoekers. Reserveren is aangewezen. Dat kan via www.lommel.be/beach. De terreinen zijn beschikbaar van 8 uur tot zonsondergang, maar nooit later dan 22 uur.