200 internationale beelden, (mobiele) acts en muzikanten
Over exact één maand, op zaterdag 17 en zondag 18 juni vindt de 13de editie van het gratis levende standbeelden festival ‘Beeldig Lommel’ plaats. Meer dan 200 internationale levende standbeelden, (mobiele) acts en muzikanten zullen hun beste performance brengen om jou te verwonderen! Het is een uniek concept in Vlaanderen dat je zeker niet mag missen. Karel Wieërs, Lommels schepen van Toerisme: “We zijn verheugd Beeldig Lommel opnieuw te kunnen organiseren in ons mooie stadscentrum. We hopen weer een grote schare bezoekers te mogen verwelkomen en te verwonderen.”
Duizenden bezoekers over heel Vlaanderen spreken lovend

Iedereen zal weer grote ogen opzetten tijdens Beeldig Lommel! Het levende standbeeldenfestival heeft een buitengewone uitstraling voor de regio. De vele duizenden bezoekers van over heel Vlaanderen getuigen daarvan. De reacties zijn keer op keer lovend. Ongetwijfeld zullen er ditmaal weer veel “oh’s”, “ah’s” en “wow’s” weerklinken. Het verlangen naar een nieuwe editie is voelbaar aanwezig!
Burgemeester Bob Nijs: “Het enthousiasme voor de 13de editie van Beeldig Lommel is groot. Na drie jaar afwezigheid kunnen we eindelijk nog eens alle registers opentrekken om van het beeldenfestival een onvergetelijk evenement te maken voor bezoekers en artiesten.”

Uitgestippeld parcours en gezellige terrasjes
De levende standbeelden staan opgesteld langs een uitgestippelde wandelroute van zo een 2,5 km doorheen het sfeervolle stadscentrum. Pauzeren kan bij de vele horeca en gezellige terrasjes. Een unieke gelegenheid om nieuwe plekjes te ontdekken met vrienden en familie in het gastvrije Lommel!

Exclusieve kinderzone in het Burgemeesterspark
De kinderwerking van Beeldig Lommel is speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Hier krijgen kinderen de kans om omgeschoold te worden tot levend standbeeld. Het stadspark tegenover de Sint-Pietersbandenkerk ‘het Burgemeesterspark’ zal als setting dienen. Peter Vanderkrieken, schepen van Jeugd en Evenementen: “Naast vele internationale, professionele beelden, willen we ook Lommelse kinderen de kans geven om op te treden tijdens het festival. We ondersteunen hen hierbij zodat zij – net als de volwassenen – een prachtige act kunnen neerzetten.”

Initiatieven voor een toegankelijk festival
Beeldig Lommel doet er alles aan om het festival zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo wordt er audiotour voorzien voor blinden en slechtzienden, en wordt er een begeleide rondgang voor rolstoelgebruikers aangeboden. Inschrijven kan via de website.
Meer informatie op www.beeldiglommel.be