The Hive & Liesbeth Janssens

De Lommelse covergroep The Hive brengt, in dialoog met de beiaard, een programma van luchtige klassiekers en hedendaagse nummers met een swingende, jazzy touch.
Na afloop kan je de kerktoren bezoeken.

De Lommelse covergroep The Hive brengt, in dialoog met de beiaard, een programma van luchtige klassiekers en hedendaagse nummers met een swingende, jazzy touch.

The Hive

The Hive bestaat uit 5 gepassioneerde muzikanten: Tom D´Joos (sax), Rudi Maes (toetsen), Simon Schrooten (drum), Tom Daelemans (bas) en Veerle Boudewijns (zang).

Voor hun repertoire kiezen ze bekende nummers, maar die niet voor de hand liggend zijn als cover. Ze worden in een aangepast arrangement gebracht, waardoor ze herkenbaar blijven, maar wel heel verrassend klinken.

Ze werken met 3 repertoires: easy listening, smooth swing and jazz en partynummers. Op deze manier kunnen zij hun aanbod perfect afstemmen op de sfeer van het evenement. Ze spelen nummers van o.a. Louis Armstrong, Michael Jackson, George Michael, Billie Eilish, Amy Winehouse, Madonna, ABBA, Supertramp, Milow, The Beatles, Elton John…

The Hive betekent bijenkorf. Bijen zijn een belangrijke, onmisbare schakel in de harmonie van onze natuur. Met The Hive brengt de zangeres haar 2 passies samen: musiceren en bijen houden. Beide passies spreken een universele taal die de muzikanten via The Hive tot bij de mensen brengt.

Liesbeth Janssens

Liesbeth Janssens is stadsbeiaardier van Lommel sinds 2000. Ze studeerde beiaard aan de Koninklijke Beiaardschool van Mechelen waar ze met glans afstudeerde in 1994. Ze behaalde haar pianodiploma aan het Lemmensinstituut in Leuven in datzelfde jaar en behaalde er ook een Meestergraad voor beiaard en samenspel in 1997. Ze was Laureate van verschillende beiaardwedstrijden, waaronder een Eerste Prijs in Rotterdam (1996) en Springfield, Illinois (2001). Ook werd ze Tweede Laureate van de Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard in Mechelen. Ze zat de Commissie voor de Wereldstandaard voor Beiaard voor in de Beiaard Wereld Federatie en was 9 jaar uitgever van het Beiaardmagazine van de Vlaamse Beiaardvereniging. Verder geeft Liesbeth pianoles en componeert ze muziek voor beiaard. Vorig jaar kreeg ze een schrijfopdracht voor Yale University, waar ze ook virtueel een masterclass beiaard gaf.

  • woensdag 17 augustus  20:00

  • Gratis
  • Locatie: Sint Pietersbandenkerk
    Kerkplein z/n, 3920 Lommel, BELGIE
  • Luisterplek: Kerkplein Lommel-Centrum