Tijdens de Boekstartdag zetten we de deuren van onze bib wagenwijd open voor onze jongste bezoekertjes!
Kom met je baby of peuter naar de bib en geniet van boekjes, spelletjes, voorleestips, …

Boekstart-inloopdag
Voorlezen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen is goed voor de taalontwikkeling en versterkt de band tussen jonge kinderen en ouders.

Vanaf 6 maanden kunnen baby’s al woorden herkennen, maar hoe lees je nou het beste voor aan zo’n hummeltje? En wat zijn leuke boekjes?

Gezellige babbel over voorlezen bij baby’s en peuters. Met boekentips , voorleestips, liedjes,… voor je baby of peuter. Maar ook boeken met informatie over spelletjes met je baby, babymassage, babygebaren,…

Verteltent
Kruip in ons tentje voor een leuk verhaal.

Verstoppertje
Wie heeft zich verstopt onder ons doek? Is dat Jules? Of is het Anna? Of toch Kikker en zijn vriendjes? Kom het ontdekken! Samen met de knuffels ontdekken we ook hun boekjes.

Fundels
We laten je graag zien hoe deze interactieve prentenboeken op de tablet werken.

Muzikale papfles
Samen met Gezinsbond Lommel organiseren we de ‘muzikale papfles’, een workshop voor kinderen tussen de 0 en 30 maanden, samen met één van hun ouders, grootouders of andere vertrouwenspersoon. De baby leert, via de aanwezigheid van de vertrouwenspersoon en door het muzikale spel, warmte en genegenheid te ervaren, uit te proberen en te imiteren. We zingen, experimenteren met klanken en instrumenten en doen allerhande bewegingsspelletjes. Kortom: een heerlijk muzikale maaltijd.

14.30 tot 15 uur 0 tot 15 maanden

15.15 tot 15.45 uur 16 tot 30 maanden

Voor deze workshop moet je vooraf inschrijven via [email protected]

Naast al deze activiteiten kan je natuurlijk ook kennis maken met onze boeken, spelletjes, films,… En we zorgen ook voor een (gezond) hapje voor jou en je baby of peuter.

De eerste 100 baby’s krijgen een gratis set Boekstart Mijlpaalkaarten.