De Nationaal Park Bosland coalitie ontving vandaag uit handen van Vlaams minister van natuur Zuhal Demir het officiële Nationaal Park label. De minister reisde daarvoor in hoogst eigen persoon naar Bosland af. Eerder maakte minister Demir op vrijdag 13 oktober 2023 bekend dat Bosland het label van Nationaal Park Vlaanderen ontvangt.

Op donderdag 16 november 2023 zakte minister Demir af naar de Uitkijktoren in Lommel – de Reus van Bosland – om over te gaan tot de officiële overdracht van het Nationaal Park label van Bosland.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir: “Het grootste en meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen verdient het om in de kijker te staan. We mogen gerust trots zijn op de natuur die ons en onze kinderen gelukkig maakt. Ik ben zeer tevreden dat Bosland zich als Nationaal Park nog meer kan uitspelen als toonbeeld van waar we met de natuur in Vlaanderen naartoe willen.”

Met het Nationaal Park label zullen de komende jaren heel wat bijkomende investeringen worden gedaan in natuurontwikkeling en bescherming, toerisme en recreatie, wetenschappelijk onderzoek en erfgoed binnen de gebieden die deel uitmaken van het nieuwe Nationaal Park.

Dit park wil internationaal toonaangevend zijn op vlak van parkmanagement, natuur- en landschapsbeheer en significant bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek, erfgoed en toerisme.