De Boslandgemeenten Hechtel-Eksel, Lommel, Peer en Pelt stelden op 22 maart 2022 de derde editie van een gezamenlijke toeristische brochure voor. Onder de gekende noemer ‘Beleef Bosland’ wordt het strafste natuurgebied van Vlaanderen onder de loep genomen. Rode Duivel Hans Vanaken en land art kunstenaar Will Beckers nemen daarbij de lezer mee op pad in hun achtertuin.

De brochure, die gedrukt wordt op een oplage van 16.500 exemplaren, neemt de lezer mee op sleeptouw door het gebied. Dat de editie van 2021 een schot in de roos was, staat buiten kijf. Bosland kreeg naast heel wat media-aandacht ook tal van positieve reacties van lezers. De partners kozen er daarom voor om het geslaagde concept niet om te gooien maar te actualiseren naar het nieuwe jaar.
Zuhal Demir, Vlaams minister van Natuur en Toerisme: “In deze editie van de Bosland brochure nemen opnieuw enkele invloedrijke ambassadeurs je mee doorheen het prachtige Bosland. Gaande van de Instagram-helden uit de fotowedstrijd Bosland in Beeld tot een Boslandse stervoetballer. Laat duidelijk zijn dat Bosland ook dit jaar heel wat troeven in de hand heeft om jong en oud onvergetelijke momenten in de Limburgse natuur te bezorgen.”
Deze nieuwe brochure oogt bovendien bijzonder fris: maar liefst de helft van het beeldmateriaal werd vernieuwd. Maar ook de nieuwste logiesverstrekkers en 9 nieuwe Gastheren veroverden een plekje.
Leen Gielen, voorzitster van Bosland: “Bosland is groot en er is heel veel te doen. Te veel zelfs om allemaal in één brochure te bundelen. Daarom gaat de toeristische brochure voor topbelevingen en bundelden we die netjes in zes thema’s: algemene info, fietsen, wandelen, kinderen, cultuur, verrassend en plekjes. Bij elk thema vind je leuke en vaak onverwachte producten terug. De bijhorende praktische uitleg en info zetten je meteen op de goede weg.”

Bosland op een nieuwe manier beleven
De nieuwe brochure focust vanzelfsprekend ook op tal van nieuwe producten. Gaande van nieuwe wandel-, fiets-, of sportbelevingen (Met de Riksja door Pelt, de Peerse mountainbikeroutes, de Groene Halte wandeling in Pelt, de Natuurloop in Lommel) of nieuwe kinderbelevingen (Vuuravontuur in Pelt en Lommel, de Crash van Kolonel Knots in Peer).

Haal je exemplaar af
De ‘Beleef Bosland’ brochure is vanaf 22 maart 2022 beschikbaar bij de toeristische infokantoren en de belangrijkste toeristische partners in Bosland. Verder promoten de partners het lezen van de digitale versie van de brochure via de Boslandwebsite.