Namens Carnaval Lommel en de Lommelse Carnavalsverenigingen nodigen we jullie graag uit om samen met ons Carnaval in Lommel te vieren!

0p vrijdag 13/2 is de Machtsoverdracht en Sleuteloverdracht. Hier zal de machtsoverdracht door burgemeester Bob Nijs doorgaan en krijgt Stadsprinses Ellen I de macht krijgen van de Stad Lommel om zo als hoogheid het Carnaval in Lommel in goede banen te leiden.

Aansluitend is er een Kroegentocht waar 2 bussen een rondje rijden en zo maar liefst 15 ‘kroegen’ met elkaar verbinden. Hierdoor heb je aan ieder deelnemend café om de 30 minuten een bus naar de volgende locatie. De busdienst rijdt een laatste ronde om 2u vanuit het Centrum. Deze kroegen strijden ook om de titel van ‘carnavalscafé van het jaar’.

Zowel op zaterdag 18/2 als maandag 20/2 zijn we te gast bij de Verenigde Lutlommelaren voor hun kroegentocht en de kinderstoet op Lutlommel, waar jeugdprinses Esmee I en hofdame Lieze de macht hebben. Deze Kroegentocht (op zaterdag) start om 19.11u in eethuis Florya, de kinderstoet (op maandag) begint om 14.11u aan café Brouwershuis.

Op zondag 19/2 organiseert Carnaval Lommel de carnavalstoet in Lommel-Centrum.

De optocht van Lommel  vindt plaats op carnavalszondag (19 februari 2023). Deze optocht zal beginnen om 14:11 uur.

Route/Omloop

Hertog Janplein (opstelling) – Vreyshorring (opstelling) – Vreyshorring – Hoogstraat – Einderpad – Hoevenstraat – Stationstraat – Kerkplein – Kerkstraat – Mudakkers – Rijkschoolstraat – Koningsstraat – Lepelstraat – Veemarkt – Dorp – Marktplein – Vreyshorring – Vreyshorring (ontbinding)