Op zondag 11 februari trekt de carnavalstoet door het centrum van Lommel. Op maandag 12 februari staat de kinderstoet in Lutlommel op het programma. Beide stoeten zijn gratis en starten traditioneel om 14.11 uur.

Centrum

De 71ste carnavalsstoet start in de Vreyshorring en rijdt daarna door de Hoogstraat en het Einderpad. Dan passeert de stoet langs de Hoevenstraat en Stationstraat om verder te gaan richting de Kerkstraat. Vervolgens neemt de stoet een stukje Mudakkers mee om via de Rijksschoolstraat naar de Koningsstraat, richting Lepelstraat te rijden. Via het Dorp gaat de stoet dan naar het eindpunt in de Vreyshorring.

Stadsprins Glenn I en stadsprinses Alissia I met hun hofdame en adjudant zullen de carnavalsstoet afsluiten.

Het parcours (in het donkerblauw aangegeven op het plannetje) is afgesloten tussen 11 en 18 uur. Vanaf 9 uur geldt er een parkeerverbod.

Het rode gedeelte is afgesloten tussen 10 en 18 uur. Daar geldt een parkeerverbod vanaf 9 uur. Het Hertog Janplein is de hele dag afgesloten. Parking Stadhuis 1 is dus niet toegankelijk.

De Gasstraat is afgesloten tussen 12 en 15 uur. Er geldt een parkeerverbod vanaf 11 uur.

Lutlommel

De kinderstoet in Lutlommel start ter hoogte van de Hanekap en rijdt via Torenstraat, Boomgaardstraat, Plataanstraat en Einde naar Lutlommel. Daarna gaat de colonne via de Schansstraat en Kruisstraat, over Schamprood en Veststraat. De stoet eindigt in de Cijnshofstraat.

Het volledige parcours (in het rood en donkerblauw aangegeven op het plannetje) is afgesloten tussen 12 en 18 uur. Vanaf 11 uur geldt er een parkeerverbod.

Let op dat de parking aan de Hanekap ook onder het parkeerverbod valt. Vanaf 11u zal je hier dus ook niet meer kunnen parkeren.

De kindercarnavalstoet in Lutlommel wordt georganiseerd door de Verenigde Lutlommeleraren. Jeugdprinsessen Emma I en Lante I vieren dit feest samen met de andere carnavalsgroepen.

Je vindt het parcours bij de downloads.

Kom met de fiets

Gelet op de verwachte drukte, is het aangeraden om met de fiets te komen. De afgelopen jaren zijn er heel wat extra fietsbeugels geplaatst, waaraan bezoekers hun fiets veilig kunnen stallen. Op het parcours is het echter niet toegelaten om te fietsen.

In het centrum is er een grote fietsenstalling op de kruising van de Molsekiezel en de Gasstraat. Ook bij CC De Adelberg zijn heel wat fietsenstalplaatsen.

In Lutlommel kunnen bezoekers hun fiets onder meer stallen bij basisschool BALU en CC De Hanekap.

Mindervalideparkeerplaatsen

Mindervaliden kunnen parkeren op het Michiel Jansplein en aan CC De Adelberg. Daar worden extra parkeerplaatsen gereserveerd.