Schenk jezelf of iemand anders een stukje poëzie

De laatste week van januari staat in het teken van Gedichtendag en de Lommelse Poëzieweek. In deze coronatijden wil CC De Adelberg de ganse maand januari omtoveren tot Gedichtenmaand.  Het cultuurcentrum wil mensen de kans geven om in deze koude, donkere dagen te genieten van een mooi en warm stukje poëzie; als nieuwjaarswens, of gewoon… gewoon!
Het thema van de Poëzieweek dit jaar is erg toepasselijk: SAMEN. We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Niet samensmélten dus, maar bruggen bouwen. Tegen individualisme en voor inclusie.
Heb je nood aan of zin in een stukje poëzie voor jezelf, of wil je een mooi gedicht aan iemand anders schenken? Je kan dit heel eenvoudig bestellen per telefoon of per e-mail en dit tot en met vrijdag 29 januari ‘21. Eén van de medewerkers van CC De Adelberg brengt het gedicht via de telefoon.
Wens je een specifiek gedicht of liever een verrassing? In De Adelberg ligt een prachtige reeks klaar, waaronder stukjes van bekende namen als Herman De Coninck en Tom Lanoye, maar ook onverwachte namen zoals Johny Voners en Jef Neve en lokale talenten zoals Bart Vermeer en Danny Vandenberk, of één van de laureaten van vorige poëziewedstrijden.
Poëzie heeft de kracht om te ontroeren en te verbinden en in deze periode zonder aanraking hebben mensen meer dan ooit nood aan geraakt worden.


Reserveer een gedicht
CCDA Gedichtenlijn:
T +32 (0)11 399 699
[email protected]

Geef bij het reserveren van een gedicht aan voor wie dit bestemd is, samen met het telefoonnummer waarop we mogen bellen. Een voorkeurmoment mag je ook steeds opgeven, en een specifiek gedicht ofwel een keuze van het cultuurcentrum.