Het Keltische muziekfestival Celtic Night is aan haar 23ste editie toe. Een straf duo, de meest beloftevolle Ierse band van dit ogenblik en de meest opwindende Schotse band zorgen voor een muzikaal feest dat je niet wil missen!

Diane Cannon & Jack Warnock (Ierland)
19.00 tot 19.45 uur 

Diane Cannon is één van de beste zangeressen van haar generatie in zowel de Gaelic als Ballad-traditie. Ze is doordrenkt met het muzikale erfgoed van haar geboortestreek Donegal Gaeltacht (Mid-West Ierland). Gezegend met een sterke melodieuze stem blaast ze de liederen die ze overgeleverd kreeg via familie en vrienden nieuw leven in. Ze kreeg nationale erkenning in 2015 door de Oireachtas Female Traditional Singing Competition te winnen.

De uit Derry afkomstige gitarist en zanger Jack Warnock is met zijn complex en geraffineerd gitaarspel én sterke harmoniezang een uitgelezen begeleider. In 2018 kreeg hij nog de BBC-onderscheiding Young Folk Award. Het duo Cannon & Warnock opent Celtic Night 23 met soulful Gaelic songs!

Billow Wood (Ierland)
20.15 tot 21.15 uur 

Met Billow Wood zetten we dé meest beloftevolle Ierse band van dit ogenblik op de affiche. Komende uit het ruige en onherbergzame Noord-Westen van Ierland worden ze nu al omschreven als de nieuwe Capercaillie met hun sound bestaande uit een boeiende mix van folk en traditionele Ierse muziek met een poppie randje.

Op traditionele instrumenten als harp, fiddle, tin whistle, bodhrán en accordeon en met zelfgeschreven songs zoeken ze naar nieuwe muzikale ideeën, steeds vertrekkende van de pure Ierse folk. Hun stemmen zijn charismatisch en ze blinken uit in meerstemmigheid. Voeg daar nog de sympathieke podiumprésence en jigs en reels aan toe en een muzikaal feest is gewaarborgd waar old Ireland meets new Ireland.

RURA (Schotland)
21.45 tot 22.45 uur 

RURA is momenteel de meest opwindende en populairste Schotse band. Winnaars van verschillende awards overtuigen zij iedereen met hun meeslepend, vurig, maar eveneens verfijnd instrumentaal spel. Met fiddle, fluiten, gitaar, bodhrán, keyboard en Highland doedelzak geven ze 21ste-eeuwse Schotse folk gestalte.

Met een stevige livereputatie speelden ze al op het Celtic Connections Festival en in meer dan 20 landen. Dankzij hen is de Schotse folkmuziek aan een stevige revival toe. Er is hoe dan ook iets buitengewoon opwindends aan deze band.

  • Prijs: € 28,00 / € 22,00
  • Locatie: CC De Adelberg,