Vandaag vond er een nationale Veiligheidsraad plaats over versoepelende maatregelen. Dit is de huidige stand van zaken en de informatie waarover we nu beschikken. Wanneer er de komende dagen verduidelijking volgt, zullen we hier zo snel mogelijk over communiceren.

De bubbel van je gezin met 5 personen (met een maximum van 10 personen) blijft ook in september van toepassing. Binnen deze bubbel zijn de regels van social distancing niet verplicht

Wanneer je mensen ziet die niet tot je bubbel behoren, mag het nooit over meer dan 10 personen gaan en moet je altijd de nodige afstand bewaren.

Het federale kader rond mondmaskerdracht blijft behouden. Specifiek voor Lommel blijft een mondmasker verplicht in de Kerkstraat en het Dorp; in galerij Vivaldi; aan de shoppingcentra aan de Binnen- en Buitensingel; in speeltuin Dolfijn, het skatepark en op de parking van Optisport sportcentrum de Soeverein in de Sportveldenstraat.

Alle leerlingen kunnen in september naar school  Leerlingen ouder dan 12 jaar en leerkrachten moeten wel een mondmasker dragen.

Bij koffietafels van begrafenissen worden maximum 50 personen toegelaten

Je mag vanaf maandag 24 augustus met twee personen winkelen en er zal geen tijdslimiet zijn. Winkels mogen wel zelf kiezen of ze 1 of 2 personen toelaten

Het maximum toegelaten toeschouwers tijdens sportwedstrijden, theatervoorstellingen of andere culturele activiteiten, in gebedshuizen, congreszalen of auditoria wordt vanaf 1 september uitgebreid naar 200 personen binnen en 400 personen buiten. Het dragen van een mondmasker is nog steeds verplicht.

Koppels (zonder juridische band) die al maanden van elkaar gescheiden leven omdat ze in een ander land wonen, mogen de grens terug oversteken als ze kunnen bewijzen dat ze een duurzame liefdesrelatie hebben. Deze persoon zal dezelfde regels wat betreft testing en quarantaine moeten volgen.