Alle winkels mogen open vanaf maandag 11 mei mits ze kunnen voldoen aan de voorwaarden rond social distancing.
1 klant per 10 vierkante meter (uitzondering voor kleine winkels). Het dragen van een mondmasker wordt aangeraden.
Winkel in de buurt van waar u werkt of waar u woont. Maak er geen uitstap van. Funshoppen is nog niet de bedoeling  en steun op die manier onze lokale handelaars.

Vermijd massa-bijeenkomsten, samenscholing blijft verboden.

Wekelijkse markten mogen voorlopig nog niet doorgaan en ook de horeca blijft voorlopig gesloten.

Familiebezoek kan vanaf zondag 10 mei. Moederdag vieren kan dus, maar in beperkte kring en mits de nodige afstand. Elk gezin mag thuis 4 personen ontmoeten maar dit moeten altijd dezelfde 4 personen zijn. Bij voorkeur gebeuren deze ontmoetingen buiten in de tuin of op uw terras.

Geen bezoek toegelaten bij zieke personen en wees extra voorzichtig als je oudere mensen bezoekt.

Sporten outdoor met 3 personen mag. De maatregel dat dit slechts kan met telkens dezelfde personen blijft.

Sportcompetities zijn verboden tot 31 juli.

Scholen zullen vanaf 15 mei kunnen starten met een proefdag. Vanaf18 mei kunnen de scholen open volgens de gemaakte afspraken via de school.

Tracing opgestart, testing is opgedreven.

De Stad Lommel meld het volgende

Wegafsluiting

Op 8 en 9 mei 2020 is de Kerkstraat tijdelijk parkeer- en verkeersvrij: 

  • Er wordt een afsluiting van de Kerkstraat voorzien vanaf vrijdag 08/05 om 12 uur tot zaterdag 09/05 om 18 uur, voor het aanbrengen van straatgraffiti en drone-opnames.
  • Ook de Lepelstraat vanaf de Koningsstraat tot aan de Kerkstraat, het erfgedeelte van de Mudakkers en het erfgedeelte van de Kloosterstraat zijn dan afgesloten.  De afsluiting blijft doorlopend staan, dus ook ‘s nachts, en geldt ook voor fietsers.
  • De Kloosterstraat tussen de Kerkstraat en Prins Alexanderstraat en de Rodekruisstraat tussen Einderpad en Kerkstraat wordt tijdens de afsluiting tweerichtingsverkeer zodat alle woningen en handelszaken van de Kloosterstraat en Rodekruisstraat bereikbaar blijven.
  • Er wordt op deze stukjes van de Kloosterstraat en Rodekruisstraat een parkeerverbod voorzien vanaf vrijdag 08/05 om 11 uur tot zaterdag 09/05 om 18 uur, zodat het tweerichtingsverkeer de mogelijkheid heeft om uit te wijken naar de parkeerstrook. Er wordt geen parkeerverbod voorzien op de parkeerplaats voor vrachtwagens in de Kloosterstraat (laad- en loszone Alma).
  • Ook op de Mudakkers wordt een parkeerverbod voorzien tussen de Kerkstraat en de parking Mudakkers vanaf vrijdag 08/05 om 11 uur tot zaterdag 09/05 om 18 uur.
  • De mindervaliden parkeerplaats op Kerkplein blijft ten alle tijden bereikbaar. Er geldt wel een parkeerverbod op de mindervalide parkeerplaats van de Rodekruisstraat (thv Kerkstraat) en op de mindervalide parkeerplaatsen in de Kloosterstraat vanaf vrijdag 08/05 11 uur tot zaterdag 09/05 18 uur.
  • Tijdens de afsluiting van de Kerkstraat op vrijdag 08/05 en zaterdag 09/05 blijft het mogelijk om van Dorp naar Einderpad te rijden, blijft het Kerkplein toegankelijk, en blijft de parking Mudakkers bereikbaar (via de Mudakkers).